Ελασσόνα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πετώντας και Ζωγραφίζοντας …Ελεύθερα»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των εικαστικών τμημάτων που λειτουργούν με τη συνεργασία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας .

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη νέα αίθουσα του συλλόγου όπου εκτίθενται τα 42 έργα των μαθητών των εικαστικών τμημάτων.

Η έκθεση έχει τίτλο «Πετώντας και Ζωγραφίζοντας …Ελεύθερα» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρες 7.00 – 9.00 το απόγευμα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνας,  ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας, η Αντιδήμαρχος κα Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας κ. Ιωάννης Σαμώτας , η ζωγράφος – εικαστικός κα Εύα Βασδέκη , δασκάλα-υπεύθυνη των εικαστικών τμημάτων, η ζωγράφος κα Θωμαή Κόντου, μαθητές  των εικαστικών τμημάτων, μέλη του συλλόγου και γονείς των παιδιών.

Ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε.Ε. καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους , ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χαρίτωνα τόσο για την παρουσία του όσο και για την άψογη συνεργασία  στην υλοποίηση των μαθημάτων των τμημάτων σε χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικόλαο Γάτσα για την παρουσία του αλλά και για την στήριξη του στις δράσεις του συλλόγου καθώς και τα παιδιά των τμημάτων και τους γονείς που μετά από 2 χρόνια απουσίας και αναμονής, βρέθηκαν ξανά πίσω από τα καβαλέτα και ζωγράφισαν.

Αναφέροντας το θέμα της έκθεσης των παιδιών ο κ. Σαμώτας ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία εδώ και 8 χρόνια την ζωγράφο – εικαστικό κα Εύα Βασδέκη που με την υπομονή της και την επιμονή της το τμήμα των εικαστικών μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο δίνοντας μια διαφορετική διέξοδο στα παιδιά ανοίγοντας τους ορίζοντές τους και τόνισε ότι το θέμα της έκθεσης το διάλεξαν τα παιδιά, θέλοντας να δώσουν πολλαπλά μηνύματά , τόσο για την κάθε μορφής «Ελευθερία» – απελευθερωμένοι από κάθε μορφή καραντίνας όσο και «Ελεύθεροι» από κάθε μορφής «πόλεμο» – που πρέπει να βιώνουμε, όσο και για την προστασία της φύσης για την οποία όλοι πρέπει να προσπαθούμε ώστε να μην εκλείψουν από το περιβάλλον σπάνια και όμορφα πουλιά σαν αυτά που ζωγράφισαν. Επίσης ευχαρίστησε τον μαθητή της Μουσικής Σχολής Δημητρίου Τσιαβέ, Ηρακλή Κατσάρα που με την κιθάρα του έντυσε μουσικά την εκδήλωση.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο τόσο ο Σεβασμιότατος κκ. Χαρίτωνας που εξήρε το έργο των παιδιών και ευχαρίστησε το σύλλογο για αυτή την συνεργασία που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, όσο και ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας που ενθουσιασμένος από το έργο των μαθητών τους ευχαρίστησε για αυτές τις όμορφες πινελιές και δήλωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου.  Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Ελασσόνας «Ημέρες Περιβάλλοντος».

Η ζωγράφος κα Εύα Βασδέκη υπεύθυνη για την έκθεση και τις παρουσιάσεις των μαθητών ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της και τόνισε πόσο σημαντική είναι αυτή η ενασχόληση των απιδιών με τη ζωγραφική και δήλωσε χαρούμενη που αρκετά παιδιά των τμημάτων της ενδιαφέρονται για τις σχολές καλών τεχνών.

Κλείνοντας ο κ. Σαμώτας έκανε μια αναφορά στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια μας και συγκεκριμένα ανθρώπους που χρειάζονται μυελό των οστών και έκανε μια έκκληση όσοι μπορούν αν γίνουν εθελοντές δότες του μυελού των οστών ώστε συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο να μπορέσουν να σωθούν. Η αναφορά αυτή έγινε γιατί μια φίλη του συλλόγου από την Πολωνία, διαγνώσθηκε με λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα να βρεθεί δότης. Για αυτό το λόγο μοιράσθηκαν και ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Previous ArticleNext Article