Λάρισα

«Μαζική κάθοδος» Βαλκάνιων τουριστών στα παράλια της Λάρισας!

Για την πορεία του τουρισμού στα παράλια της Λάρισας το φετινό Καλοκαίρι, μίλησαν στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου και ο τουριστικός πράκτορας των παραλίων και την περιοχής της Πιερίας Αντώνης Μπεϊνάς. «Είχαμε τις πρώτες αφίξεις ξένων τουριστών από την Πολωνία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ήρθαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία περίπου 130 άτομα. Μιλάμε για δύο τσάρτερ από Κατοβίτσε και Βαρσοβία. Τα περισσότερα άτομα πήγαν στο Κόκκινο νερό και λιγότερα στην Πιερία. Μέσα στο Μάιο θα έχουμε αυτόν το ρυθμό τουριστών. Από τις 29 Μαΐου θα έρθουν και από άλλες πόλεις. Θα αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός από 29 Μαΐου. Δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση όπως το 2019.  Η αρχή είναι δύσκολη αλλά από τώρα και πέρα περιμένουμε ομαλοποίηση», αναφέρει ο κ. Μπεϊνάς.

Πότε έρχονται μαζικά οι τουρίστες από τα Βαλκάνια

Ο τουριστικός πράκτορας αναφέρθηκε όμως και στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι τουρίστες του εξωτερικού για να έρθουν στην χώρα και την περιοχή μας. «Θα πρέπει να διαθέτουν pcr τεστ αρνητικό ή αποδεικτικό εμβολιασμού. Επίσης θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και 14 ημέρες μετά την δεύτερη δόση. Αυτά είναι λογικό ότι μας πάνε πίσω. Τα παιδιά από 5 ετών πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ, όταν μέχρι 12 ετών είναι για αυτά δωρεάν το δωμάτιο. Στον οδικό τουρισμό υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Περνάνε από τρίτες χώρες, όπου κάθε χώρα έχει τα δικά της υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι το κλείσιμο των συνόρων. Βλέπω κάπου στις 23 Ιουνίου που θα έχουν κλείσει τα σχολεία και στις χώρες των Βαλκανίων να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κύμα τουριστών από αυτές τις χώρες. Οι Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν κυρίως Πιερία και σε εμάς, στο ν. Λάρισας, έρχεται περίπου ένα 15%. Θα πρέπει να εγκριθούν το κινέζικο εμβόλιο και Sputnik για να μην υπάρχουν προβλήματα με αυτές τις χώρες», κατέληξε.

Τι γίνεται με τον εγχώριο τουρισμό των παραλίων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου, μίλησε για τον εγχώριο τουρισμό στα παράλια της Λάρισας. «Στο Κόκκινο Νερό που δραστηριοποιούμαι έχουμε Θεσσαλικό τουρισμό, αλλά και τουρίστες από την Βόρεια Ελλάδα. Αυτός ο τουρισμός όμως, είναι συμπληρωματικός καθώς κυρίως δουλεύουμε με Πολωνούς και λιγότερο με Σέρβους τουρίστες. Αυτό συμβαίνει και στα Μεσάγγαλα. Στα παράλια του Δήμου Αγιάς, βλέπουμε θεσσαλικό τουρισμό και μάλιστα φέτος βλέπω και ένα έντονο ενδιαφέρον για να κλείσουν πολλοί διαμερίσματα σεζόν σε αυτές τις περιοχές. Θέλουμε όλοι να ανοίξουν φέτος. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν», σημειώνει.

Τέλος επισήμανε ότι θα πρέπει ο ημικόμβος του Πυργετού να γίνει ολοκληρωμένος κόμβος, ώστε να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι τουρίστες από τα Βαλκάνια και την Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article