Λάρισα

Μάξιμος στα Φάρσαλα: “Βιβλική καταστροφή, αλλά άμεσα τα κυβερνητικά αντανακλαστικά!”

«Η καταστροφή πραγματικά είναι πρωτόγνωρη, δεν έχει προηγούμενο, δικαίως μπορεί να πει κανείς ότι έχει βιβλικές διαστάσεις. Είχατε την ευκαιρία να δείτε από το ελικόπτερο το μέγεθος της ζημιάς. Δυστυχώς, θρηνούμε και θύμα από αυτήν, μια άτυχη ηλικιωμένη στο Βασιλί. Μακάρι να σας υποδεχόμασταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Αναμφίβολα, όμως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -με εντολή του οποίου βρίσκεστε στα Φάρσαλα- έδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Το στοίχημα είναι οι δεσμεύσεις να γίνουν γρήγορα πράξεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ Μάξιμος Χαρακόπουλος στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Φαρσάλων με το κυβερνητικό κλιμάκιο που έσπευσε στην περιοχή που επλήγη σφόδρα από τον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό”. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούσαν οι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Θόδωρος Λιβάνιος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατ’ αρχάς εξήρε «την παρουσία των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Φαρσάλων, που ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το φαινόμενο, με στόχο πάνω από όλα να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι θετικά τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως επίσης θετικό πρόσημο έχουν και οι εξαγγελίες για αποζημιώσεις της αγροτικής παραγωγής που βρίσκονταν λίγο πριν τη συγκομιδή από τον ΕΛΓΑ, αλλά και τα έργα αποκατάστασης οδικών δικτύων. Άμεσα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση για την οικοσκευή των νοικοκυριών και απαλλαγή τους για κάθε φορολογική υποχρέωση για το επόμενο εξάμηνο». Για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ο κυβερνητικός βουλευτής είχε επικοινωνία το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο -που βρίσκονταν στη Φθιώτιδα ενώ την Τρίτη θα επισκεφθεί τη Λάρισα- ο οποίος των ενημέρωσε ότι με εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από έκτακτη ενίσχυση του Οργανισμού από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Για δε την εξαγγελία για άμεση οικονομική ενίσχυση κάθε δήμου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με 1 εκατομμύριο ευρώ, απευθυνόμενος προς τον Γραμματέα Υποδομών είπε ότι «ο δήμος Φαρσάλων με 54 χωριά έχει ένα οδικό και αγροτικό δίκτυο από τα  μεγαλύτερα στη χώρα. Άρα θα πρέπει αν υπάρχει και ανάλογη χρηματοδότηση. Επιπλέον, επειδή η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα, όπως σας είπε και ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου, θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, αλλιώς θα κληθούμε και πάλι στο μέλλον να θρηνήσουμε θύματα».

Τέλος, Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στο κυβερνητικό κλιμάκιο ζήτησε σε σύντομο διάστημα να επισκεφθούν με άνεση χρόνου την περιοχή, προκειμένου να αποκομίσουν συνολικότερη εικόνα και υπογράμμισε ότι «ως κυβερνητικός βουλευτής οφείλει να παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων με γρήγορους ρυθμούς και αν χρειαστεί δεν θα διστάσει θα ασκήσει έλεγχο στους αρμόδιους υπουργούς».

Previous ArticleNext Article