Λάρισα

Μάξιμος σε Ζέττα-Κεραμέως: Να λειτουργήσουν τα ολιγομελή λυκειακά τμήματα στον νομό Λάρισας

Να τροποποιηθεί η υπουργική Απόφαση ώστε να λειτουργήσουν τα ολιγομελή λυκειακά τμήματα των λυκείων του νομού Λάρισας που δεν εγκρίθηκαν σε Μακρυχώρι, Γόννους, Φαλάνη, Κοιλάδα, Τσαριτσάνη, Νίκαια, στο 11ο και 13ο Γενικό Λύκειο της Λάρισας, καθώς και σε τμήματα ειδικοτήτων στο 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός -ο οποίος και πέρυσι παρενέβη για το ίδιο θέμα με θετικό αποτέλεσμα- ενημέρωσε άμεσα δια ζώσης στη Βουλή την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ενώ προχώρησε και στην κατάθεση ερώτησης στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Στην ερώτηση του επισημαίνει ότι «η προσπάθεια για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τις ιδιάζουσες συνθήκες κάτω από τις οποίες μαθητές στην επαρχία παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η επέλαση της πανδημίας δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόσφατη Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την έγκριση λειτουργίας τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2021-2022, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, η οποία δεν περιλαμβάνει λυκειακά τμήματα σε διάφορα σχολεία του νομού Λάρισας, παρότι υπήρξε η σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. Η πρώτη αντίδραση προήλθε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών, η οποία με επιστολή της ζητά την έγκριση των πέντε (5) λυκειακών τμημάτων μαθημάτων προσανατολισμού σε Μακρυχώρι και Γόννους που δεν εγκρίθηκε η λειτουργία τους. Ωστόσο, το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και σε άλλα λύκεια του νομού και συγκεκριμένα στη Φαλάνη, στην Κοιλάδα, στην Τσαριτσάνη, στη Νίκαια, στα 11ο και 13ο Γενικά Λύκεια της Λάρισας, καθώς και σε τμήματα ειδικοτήτων στα 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Ιδιαίτερα για τα Λύκεια των χωριών, όπου η μετακίνηση των παιδιών σε άλλα σχολεία δεν είναι εύκολη, δημιουργώντας επιπρόσθετα ζητήματα σε γονείς αλλά και στην ήδη απαιτητική καθημερινότητα των μαθητών, η πολιτεία οφείλει να δείχνει κατανόηση και να παράσχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό:

  1. Για ποιους λόγους δεν συμπεριλήφθησαν στην υπ’ αριθμ. 106077/Δ2/1-09-2021 Απόφαση για την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22, τα ολιγομελή τμήματα των λυκειακών τάξεων που προαναφέρθηκαν, παρότι προτάθηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης;
  2. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε τροποποίηση της ανωτέρω Απόφασης ώστε να συμπεριλαμβάνει και τα ολιγομελή λυκειακά τμήματα των λυκείων του νομού Λάρισας που δεν εγκρίθηκαν;

 

Previous ArticleNext Article