Λάρισα

Μάξιμος: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνδράμουν τους σεισμόπληκτους

Στην μεγάλη κινητοποίηση και στη σημαντική συνδρομή όλων όσων επιτελούν το καθήκον τους ή προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας στην ανακούφιση των σεισμόπληκτων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου περιοχές.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών και τις ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση στήριξη των πληγέντων σημείωσε ότι «ο σεισμός άνοιξε νέες πληγές εν μέσω της πανδημίας. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει η αντιμετώπιση του COVID-19, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τη στήριξη των πληγέντων. Καθ’ οδόν για τα πληγέντα χωριά είναι εμφανής η παρουσία της ΕΛΑΣ για την ασφαλή πρόσβαση, αλλά και η συνδρομή του στρατού και της πυροσβεστικής. Από την πρώτη στιγμή, οι ένοπλες δυνάμεις, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, η αστυνομία και η πυροσβεστική, παρουσία των διοικητών τους στη Θεσσαλία, του ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα και του αρχιπυραγού Ευάγγελου Φαλάρα, προσέφεραν πολύτιμη αρωγή. Επίσης, η εγκατάσταση σκηνής του ΘΕΨΥΠΑ στο Δαμάσι, με μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων για όσο καιρό απαιτηθεί, όπως και η παρουσία εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και προσωπικού του ΕΟΔΥ στο Μεσοχώρι, συνεισφέρουν σημαντικά στη δημιουργία ενός πλέγματος ουσιαστικής βοήθειας και ασφάλειας στους πληγέντες, δεδομένης και της επισφάλειας από τον κορονοϊό.

Βεβαίως, καθοριστική είναι τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας, των δημοτικών και τοπικών αρχών και του προσωπικού τους, που νυχθημερόν βρίσκονται αγόγγυστα στις επάλξεις. Τέλος, ευχαριστίες οφείλουμε στα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, που πραγματοποιούν αυτοψίες σε οικίες και υποδομές στην περιοχή.

Σε όλους τους ανωτέρω, άλλα και σε όσους συμβάλλουν αθόρυβα με τις ενέργειές τους στην ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για την πολύτιμη και ουσιαστική συνδρομή τους».

Previous ArticleNext Article