Λάρισα

Μάξιμος: “Αναγκαία τροχόσπιτα σε Μαγούλα, Συκιά, Ανάληψη, Πραιτώρι, και Δομένικο”

«Μπορεί τα φώτα να έπεσαν στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι, και δευτερεύοντος στο Βλαχογιάννι και το Αμούρι, ωστόσο μεγάλες ζημιές υπέστησαν από τους σεισμούς και η Μαγούλα, η Συκιά, η Ανάληψη, το Πραιτώρι και το Δομένικο. Η πολιτεία ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες ανεξαρτήτως δημοσιότητας». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα σεισμόπληκτα χωριά του δήμου Ελασσόνας και την έναρξη της υλοποίησης των εξαγγελιών του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για τη μεταφορά τροχόσπιτων και οικίσκων στους σεισμόπληκτους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Μαγούλας κ. Θέμη Φάκα και τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας κ. Νίκο Τσουκαρέλα για το μέγεθος των ζημιών, αλλά και την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού. Για τις άμεσες ανάγκες στέγασης χρειάζονται 6 τροχόσπιτα. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε το παριστάμενο κλιμάκιο της πυροσβεστικής για την πολύτιμη συνδρομή της στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Ακολούθως, μετέβη στη Συκέα όπου με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Φωτίου, και το στέλεχος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιώργο Μιχαλογιάννη συνομίλησε με κατοίκους που βίωσαν το σοκ του ταρακουνήματος και του εκκωφαντικού θορύβου που συνόδευε το χτύπημα του εγκέλαδου. Όπως ειπώθηκε, στη Συκιά -και στην γειτονική Ανάληψη- είναι αναγκαία 5 τροχόσπιτα. Εκεί ο εφημέριος πατήρ Ζήσης Τάχατος, του έδειξε τις ζημιές που υπέστησαν οι μεταβυζαντινές εκκλησίες της ενορίας, του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής, που κρίθηκαν ακατάλληλες για λειτουργία. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και ενημέρωσε τους ενορίτες ότι με βάση την πληροφόρηση που είχε από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη τα μεταβυζαντινά μνημεία θα τύχουν σωστικών παρεμβάσεων, ενώ θα εκπονηθούν μελέτες για την αποκατάστασή τους.

Στο Πραιτώρι ο κυβερνητικός βουλευτής ενημερώθηκε στην πλατεία του χωριού από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου και κατοίκους για τις ανάγκες σε  6 τροχόσπιτα, ενώ με τον ιερέα π. Θεόδωρο Καραγιάννη, μετέβη στους ναούς του Αγίου Νικολάου και Αγίου Αθανασίου, που υπέστησαν ζημίες και για τις  οποίες ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Τέλος, στο Δομένικο ευχαρίστησε τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών,  που συνάντησε στο χωριό, για την ταχεία καταγραφή των ζημιών και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της μαρτυρικής κοινότητας κ. Στάθη Ψωμιάδη για τις στεγαστικές ανάγκες των σεισμοπλήκτων που επιβάλλουν την τοποθέτηση 7 τροχόσπιτων στο χωριό. Τόσο στο Δομένικο, όσο και στα άλλα σεισμόπληκτα χωριά οι αγρότες ζήτησαν την επίσπευση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που εκκρεμούν για ζημιές του προηγούμενου διαστήματος.

 

 

Previous ArticleNext Article