Λάρισα

Μάθημα ζωής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας από τον Ελασσονίτη Νίκο Παγγέα

Μάθημα ζωής από έναν 22χρονο Λαρισαίο με σύνδρομο Down, πρωταθλητή κυριολεκτικά και μεταφορικά, έλαβαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Σε μια ζεστή εκδήλωση, οι μαθητές της Β Λυκείου υποδέχτηκαν στο σχολείο τους τον Νίκο Παγγέα, ο οποίος μίλησε για τη ζωή του στα παιδιά, για τις διακρίσεις του στον αθλητισμό, τις σπουδές, την εργασία του και δέχθηκε τις ερωτήσεις των μαθητών. Στο πλευρό του η μητέρα του Εύη Σμουλιώτη, η οποία συνομίλησε με τα παιδιά και κατέθεσε και εκείνη την εμπειρία της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με αφορμή την συμπλήρωση 75 ετών από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Μάθημα ζωής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Την εκδήλωση άνοιξε το Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Φρόσω Κτιστάκη και κ. Βιβή Καραγιάννη. Το σύνολο υποδέχτηκε ένθερμα τον καλεσμένο με δύο καταπληκτικά τραγούδια.

Μάθημα ζωής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με θέμα το σύνδρομο Downκαι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο τέλος οι μαθητές αφιέρωσαν ένα παραμύθι στον Νίκο, έπαιξαν μουσική και του πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα και γλυκά.

Μάθημα ζωής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Οι μαθητές Μάριος Δημοβέλης και Ζωή Καραστέργιου μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους ακροατές της ΕΡΤ Λάρισας, επισημαίνοντας ότι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα, ξεκαθάρισαν μέσα τους πολλά θολά σημεία περί ατόμων με αναπηρίες ή όπως με έμφαση είπε η μητέρα του Νίκου άτομα με δυνητικές ικανότητες και πήραν ένα μάθημα ενσυναίσθησης, συμπεριληπτικότητας και αποδοχής του διαφορετικού.

Υπεύθυνοι καθηγητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Μήλιου Αθηνά, κ. Τζόκα Βάια, κ. Τσοτσάνη Έφη, κ. Κοσμάνου Βασιλική, κ. Τσιούκα Εύη και κ. Κακαγιάννη Βασιλική.

Μάθημα ζωής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

ertnews.gr

Previous ArticleNext Article