Ελασσόνα

Manitarock άρουμε στην Ελασσόνα

Με μια εναλλακτική πρόταση ξεκινά η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας τις εκδηλώσεις της για τη φετινή χρονιά.
Φιλοξενεί τους εκπληκτικούς Manitarock απο τα Γρεβενά στο 1936, Beer Bar & Bistro στην πόλη της Ελασσόνας, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 22.00 με γενική είσοδο 2€.
Ότι και να πει κανείς για τους Manitarock είναι λίγο…
Για όσους δε τους γνωρίζουν όμως αναφέρουμε τα παρακάτω:
Manitarock (Μανιτάρι και ροκ)
Ονομαστήκαν έτσι επειδή όλα τα μέλη είναι μανιταρόφιλοι και δραστήρια μέλη του μεγαλύτερου Συλλόγου Μανιταρόφιλων της Ελλάδας (Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας). Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι συγγραφέας έξι βιβλίων για μανιτάρια και η Δέσποινα Κλεισιάρη φτιάχνει πυρογραφίες με θέμα τα μανιτάρια. Ενώ ο Στέργιος Κώττας είναι μια ορχήστρα μόνος του!!!
Αν και η θεματογραφία τους αφορά την παραδοσιακή μουσική (Ελλάδας, Βαλκανίων, Ιωνίας και Πόντου), διακρίνεται ένα rock ύφος στην εκτέλεση, αφού όλα τα μέλη κατά καιρούς συμμετείχαν και σε rock ή blues μπάντες.
Η μπάντα έχει γίνει γνωστή μέσω κυρίως ενός πειρατικού cd με τίτλο «Ουρλιάζοντας με τους λύκους» που περιέχει συνθέσεις του Γ. Κωνσταντινίδη και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών.

Previous ArticleNext Article