Ελασσόνα

Μάνα και γιος γνωστής οικογενείας στην Ελασσόνα πέρασαν στην ίδια σχολή

Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και μία είναι ακόμη μία όμορφη ιστορία, ίσως σπάνια, από τις λίγες που απο­καλύπτονται όταν ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. της χώρας μας. Οι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας που πέρασε αθόρυβα στην επικαιρότητα των ημερών που ακολούθησαν και αναδεικνύει η «Ε» έχουν να κάνουν με τη διπλή επιτυχία της οικογένειας του γνωστού Ελασσονίτη χη­μικού – στελέχους τοπικής επιχείρησης τροφίμων και αθλητικού παρά­γοντα (μέλος της διοίκησης του Π.Ο.Ε.) Μιχάλη Πάκα στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο γιος Ζήσης και η μητέρα του Κωνσταντίνα κατάφεραν να δώσουν μια κοινή μάχη, που τελικά αποδέχθηκε νικηφόρα, αφού πέρασαν φέτος μαζί στα Α.Ε.Ι. και θα σπουδάσουν Οικο­νομικές Επιστήμες στα Ιωάννινα και στον Βόλο αντίστοιχα!

Η… νέα φοιτήτρια μητέρα Κωνσταν­τίνα Παπαχαρισίου – Πάκα σπούδασε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και εργάστηκε ως τεχνολόγος γάλακτος σε τοπικές γαλακτοκομικές μονάδες για δέκα χρόνια. Το κρυφό της όνειρο να σπουδάσει στην Τριτοβάθ­μια Εκπαίδευση την οδήγησε στο Ελ­ληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και (τιs Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, σχολή που αποφοίτησε με άριστα. Η ίδια, από τη φύση της ανή­συχο πνεύμα, εν συνέχεια γράφτηκε στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας όπου τελείωσε το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησής.

Συμμετείχε στις φετινές Πανελλήνιες και τα κατάφερε να εισαχθεί 6η στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Βό­λου (στροφή σε πιο πρακτική επι­στήμη).

Χαρακτηριστικά, τα όσα «κατέθεσε» στην «Ε», ανάμεσα στα άλλα, η Κων­σταντίνα Παπαχαρισίου – Πάκα: Το ευχάριστο όσο και δύσκολο ήταν ότι κατέβηκα στον στίβο των πανελληνίων μαζί με τον γιο μου Ζήση, ο οποίος εισήχθη ομοίως σε Οικονο­μικό τμήμα, αλλά αυτό των Ιωαννίνων. Μπήκα στη θέση των παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και αναλογίστηκα πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας τους. Από την εμπειρία μου έχω να πω ότι ο άνθρωπος μπο­ρεί να επιτύχει αυτό που θα ονειρευ­τεί, αρκεί να το επιχειρήσει…».

Με τη σειρά του, ο γιος της Ζήσης Πάκας, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Eλασσόνας και φοιτητής πια στο Οι­κονομικό Ιωαννίνων θα πει:

«Γενικά νομίζω ότι η απόφαση της μητέρας μου να συμμετάσχει στις φετινές Πανελλήνιες, μου προκάλεσε εντύπωση, αλλά δεν ξαφνιάστηκα. Έχει δείξει και στο παρελθόν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κανείς με το διάβασμα. Είναι δοκιμασμένη. Στην απόφασή της αυτή την στηρίξα­με όλοι και το αποτέλεσμα ήταν η δι­καίωσή της. Κατά τη γνώμη μου, ανα­μενόμενο…».

Όσο για τον «αρχηγό» της οικογένειας Μιχάλη Πάκα, πατέρα του Ζήση και σύζυγο της Κωνσταντίνας, με ένα πλατύ χαμόγελο δεν έκρυψε την ικα­νοποίησή του για τη διπλή επιτυχία των δικών του και ευελπιστεί και σε ανάλογη επιτυχία της κόρης τους Ελένης του χρόνου, όταν και η ίδια θα ακολουθήσει την επιτυχημένη κοινή «συνταγή» του αδελφού και της μητέρας της.

Πηγή: Ελευθερία

Previous ArticleNext Article