Λάρισα

Μάχη με τις φλόγες σε πυρκαγιά που έκανε στάχτες μαντρί στο Δαμάσι – Η φωτιά τα εκαψε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αποθήκη με ζωοτροφές σε στάνη στο Δαμάσι – Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι κάτοικοι του Δαμασίου για να μην επεκταθεί η καταστροφική φωτιά στο βουνό και στους γειτονικούς στάβλους. Με το λάστιχο της βρύσης, ακόμα και με κουβάδες προσπαθούσαν να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνστες συνθήκες, το μεσημέρι της Τετάρτης 9/8/2023 στη μία το μεσημέρι και γρήγορα σήμανε συναγερμός. Ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές και άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο. Οι κάτοικοι του χωριού αρχικά και οι πυροσβέστες στη συνέχεια έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά και να απειλήσει ακόμα και το ίδιο το χωριό που απείχε λίγα μέτρα από το σημείο. Η φωτιά δυστυχώς κατέστρεψε ολοσχερώς την περιουσία του κτηνοτρόφου που είχε περίπου 2.000 μπάλες με τριφύλλι και άχυρα για τα ζώα του.

Η ζημια που προκλήθηκε είναι τεράστια για αυτή την οικογένεια, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή. Το ευτύχημα είναι πως οι φλόγες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ δεν κινδυψαν τα ζώα του που ήταν σε άλλη εγκατάσταση λίγα μέτρα πιο πίσω. Να ευχηθούμε το κράτος να μπορέσει να τους αποζημιώσει και να βρουν οι άνθρωποι την βοήθεια που χρειάζονται.

Στις δηλώσεις ο επικεφαλής της ΠΥ Ο πρόεδρος του χωριού Γεώργιος Τσανάκας και ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας:

Asterios Stelios AS

Previous ArticleNext Article