Λάρισα

Μ. Χαρακόπoυλος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας: Θετικό βήμα το Voucher για οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά

Στις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν από τη θέσπιση από το υπουργείο Υγείας του Voucher που θα δίνεται για τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών, για τη φθορίωση των δοντιών τους και για τον καθαρισμό τους αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας από τον πρόεδρο κ. Στάθη Κουτσογιάννη.

Στον χαιρετισμό του ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε τη χαρά του για τη πρόσκληση  στην εκδήλωση που γίνεται με λαμπρότητα στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς Λάρισας.

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους οδοντιάτρους σημείωσε ότι «όλοι έχουμε νιώσει πονόδοντο και όλοι συνειδητοποιούμε εκείνη την ώρα πόση σημασία έχει η στοματική υγιεινή από νωρίς, από τα παιδικά, από τα νηπιακά χρόνια. Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Άρα, η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καλόν είναι να γίνεται για προληπτικούς λόγους και όχι όταν φτάσουμε την ώρα του σφραγίσματος, αγαπητέ μου πρόεδρε, αν όχι της εξαγωγής. Υπ’ αυτήν την έννοια νομίζω είναι πολύ σημαντικό το θετικό βήμα που ξεκινάει, τον Μάρτιο, με το Voucher που καθιερώνει η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας για τον οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών  για τη φθορίωση και τον καθαρισμό των δοντιών τους. Όχι τόσο αυτό καθαυτό για την ιατρική πράξη που θα γίνει, αλλά γιατί δημιουργεί μία κουλτούρα και στην οικογένεια ότι από νωρίς τα παιδιά θα πρέπει να έχουν προληπτικό έλεγχο, να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους, και να παρακολουθεί την στοματική τους υγεία. Είναι, λοιπόν, ένα θετικό βήμα και θέλω να πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μία κουλτούρα και στην ελληνική κοινωνία να σκεφτόμαστε τον οδοντίατρο πριν να φτάσουμε στον πονόδοντο.

Με αυτές τις σκέψεις να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη. Και βλέποντας εδώ πολλούς φίλους οδοντιάτρους νομίζω το πιο πετυχημένο δώρο, τουλάχιστον, για μας τους πολιτικούς, που οσονούπω έχουμε εκλογές, θα ήταν μία λεύκανση δοντιών γιατί όλοι θέλουμε το χαμόγελο που λένε της Colgate!

Και πάλι καλή χρονιά με υγεία!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=fR3DmQLRO6g

Previous ArticleNext Article