Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στον Αντ1: Απέναντι στον Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανείς, μόνο τα προβλήματα!

«Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία πολιτικά τα οποία πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι προχωράει σε μεταρρυθμίσεις -και την προηγούμενη τετραετία και τώρα και με την επιστολική ψήφο και με τη μεταρρύθμιση στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- χωρίς να υπολογίζει τις όποιες αντιδράσεις. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και για αυτό βλέπετε και η αντιπολίτευση ψάχνει απάντηση στο ερώτημα: “Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;” Απέναντι στον Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς, αλλά μόνο τα προβλήματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη δημοσκόπηση στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Παπαδάκη και κα Μαρία Αναστασοπούλου.

Κόστος παραγωγής και ΚΑΠ

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος συμμετείχε σε πολιτικό πάνελ με τους βουλευτές κ. Διονύσιο Καλαματιανό του ΣΥΡΙΖΑ και κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις επισήμανε ότι «επειδή μας ακούνε και στα μπλόκα αυτή την ώρα οι αγρότες, θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να καταλάβει ότι το πρόβλημα έχει δυο οπτικές. Η μία είναι εθνική, τι κάνει κάθε κράτος-μέλος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών, κυρίως για το κόστος παραγωγής, το αγροτικό πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, τα ζητήματα που θέσατε νωρίτερα και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Και το δεύτερο είναι τι κάνει η Ευρώπη συνολικότερα. Γιατί η ΚΑΠ είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές πολιτικές που ήταν κοινές. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινοτικού προϋπολογισμού και σήμερα που μιλάμε κατευθύνεται για την αγροτική πολιτική. Εκεί λοιπόν, η Ευρώπη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, υιοθετεί πολιτικές πιο φιλοπεριβαλλοντικές που επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής. Η ΝΔ ήταν επιφυλακτική, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Άλλοι ήταν οι επισπεύδοντες. Ήταν η Αριστερά και οι Πράσινοι. (…) Χάρη στον Πρωθυπουργό μπορέσαμε και διασφαλίσαμε ως χώρα συνολικά τους ίδιους πόρους. Όμως δεν έγιναν σωστές πληρωμές. Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο περίμεναν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να λάβουν το σύνολο των κοινοτικών ενισχύσεων που έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν τα έλαβαν διότι δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση και προετοιμασία. Περιμένουν τώρα τον Μάρτιο να λάβουν τις ενισχύσεις για τα λεγόμενα οικολογικά σχήματα».

Πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς αν έγιναν λάθη απάντησε ότι «μα προφανώς έγιναν λάθη και αστοχίες και για αυτό αποπέμφθηκε και ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ». Απαντώντας στο ερώτημα αν ο αρμόδιος υπουργός έχει ευθύνη για τους χειρισμούς το προηγούμενο διάστημα είπε ότι «αντικειμενικά, οποιοσδήποτε προΐσταται ενός υπουργείου έχει στο τέλος της ημέρας την ευθύνη, αλλά το ζητούμενο είναι να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Σας λέω, λοιπόν, ότι στο κόστος παραγωγής θα πρέπει να δούμε καλύτερες παρεμβάσεις. Όταν ήμουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίναμε 160 εκατομμύρια ευρώ επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε τελείως. Τώρα λέει ότι είναι ψίχουλα τα 80 εκατομμύρια που δίνουμε. Μακάρι να μπορούμε να “ξύσουμε και άλλο τον πάτο του βαρελιού”. Το Υπουργείο Οικονομικών θα μας το πει».

Μπούλινγκ στους βουλευτές για τον γάμο ομοφύλων…

Σχετικά με τον νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ο κυβερνητικός βουλευτής ενημέρωσε ότι τις ημέρες της ψηφοφορίας θα βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό «αλλά έχω δημόσια τοποθετηθεί ότι το καταψηφίζω και θα το καταψηφίσω με επιστολική ψήφο. Παρότι υφιστάμεθα μπούλινγκ από συναδέλφους σας ότι αυτό γίνεται, γιατί “έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία”, “γιατί μας πιέζει η λεγόμενη ψήφος των πιστών”». Και πρόσθεσε ότι «είναι προς τιμή της ΝΔ ότι μας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Και ενώ το κάνει ο πρωθυπουργός, υφιστάμεθα μπούλινγκ από κάποιους συναδέλφους σας ότι αυτό το κάνουμε δήθεν “γιατί έχουμε προνομιακές σχέσεις με την εκκλησία”. Δηλαδή, έχει δικαίωμα ψήφου κατά συνείδηση αυτός που είναι υπέρ του νομοσχεδίου  και όποιος είναι κατά, δεν ψηφίζει με αγνά κίνητρα συνειδήσεως; Έλεος πια, έλεος!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρεμβάσεις του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/dd9Vs69wcME

Previous ArticleNext Article