Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στο 15ο Συνέδριο ΝΔ: Η ψήφος διαμαρτυρίας θα ζημιώσει την πορεία της χώρας

«Η ευρωπαϊκή συνοχή χρειάζεται και ιδεολογική συνεκτικότητα. Στο 12ο συνέδριό μας, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε πει ότι αν διατρέξει κανείς με ένα αερόστατο την Ευρώπη από το Ταλίν μέχρι την Αθήνα θα παρατηρήσει ότι σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία, υψώνεται ένα καμπαναριό. Έχουμε κοινές καταβολές. Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, έλεγε ο Βέμπερ. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία παρακολουθεί αμήχανα τον αποχρωματισμό των ευρωπαϊκών παραδόσεων από οποιαδήποτε αναφορά στις κοινές μας χριστιανικές ρίζες, εξαιτίας ιδεοληπτικών τάσεων που προωθούν την νεφελώδη πολυπολιτισμικότητα, την άτεγκτη πολιτική ορθότητα, τον ακραίο δικαιωματισμό της γουόκ κουλτούρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

 

Η ΝΔ συνθέτει παράδοση και πρόοδο

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής συμπληρώνει ήδη μισό αιώνα ζωής. Το κόμμα μας καθ’ όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε να συνιστά την πρωτοπορία της πολιτικής ζωής.  Διότι συνέθεσε δημιουργικά τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, την φιλοπατρία, τον σεβασμό στην ορθόδοξη παράδοση και την οικογένεια, μαζί με την πρόοδο, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την ελεύθερη οικονομία. Η ιστορία κατέδειξε περίτρανα τη διαχρονική ορθότητα των επιλογών μας, που δικαιώνονται κι από τη συνεχή συστράτευση μαζί μας πρώην αντιπάλων μας. Τα θεμέλια που μπήκαν τις κρίσιμες ημέρες του 1974 αποδείχθηκαν πανίσχυρα και άνοιξαν τον δρόμο της ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, ελάχιστα χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας. Οι σοβαρές αναταράξεις, κυρίως από τις κατά καιρούς εξάρσεις του πολιτικού λαϊκισμού, δεν κατόρθωσαν να πλήξουν το μεταπολιτευτικό οικοδόμημα».

 

Οι νέες προκλήσεις της Ευρώπης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «σήμερα, η χώρα μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλείται να διαδραματίσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην νέα φάση που έχει εισέλθει η Ευρώπη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επανεμφάνιση αναθεωρητισμών, η πολυπολικότητα του παγκόσμιου συστήματος, οι μεταναστευτικές ροές και η απειλή από τον ακραίο ισλαμισμό, επιβάλλουν στην Ευρώπη να ξεπεράσει την εποχή μιας ανέμελης οικονομικοκεντρικής διαχείρισης. Πρέπει πιά να στραφεί αποφασιστικότερα στη συγκρότηση μιας πραγματικά κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτική. Διαφορετικά, η πολυφωνία και η στρατιωτική ισχνότητα θα οδηγήσουν την ΕΕ σε δευτεραγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα και θα επιτείνουν τις φυγόκεντρες τάσεις, που ήδη υποδαυλίζουν τα ποικίλα αριστερά και ακροδεξιά λαϊκίστικα κινήματα».

 

Η Ελλάδα «ακρίτας» του δυτικού κόσμου

Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγοντας επισήμανε ότι «σε αυτή την Ευρώπη, η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο του ακρίτα του δυτικού κόσμου απέναντι στις αναθεωρητικές δυνάμεις και τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Γι’ αυτό τον λόγο η πορεία της χώρας μας θα επηρεάσει και την πορεία της ίδιας της Ευρώπης, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Σε δύο μήνες, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου η όποια διάθεση -εκ του ασφαλούς- ψήφου διαμαρτυρίας, μπορεί να ζημιώσει τη σταθερότητα και την πορεία προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να δοθεί η αφορμή στις δυνάμεις του λαϊκισμού να υπονομεύσουν το έργο που ξεκινήσαμε το 2019. Αντιθέτως, έχουμε χρέος να στείλουμε στην Ευρώπη πολιτικούς που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών με ήθος και αξιοπιστία, και χαίρομαι γιατί βλέπω και ανάμεσά μας τέτοιους υποψηφίους».

 

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.youtube.com/watch?v=778BKc2eVR

Previous ArticleNext Article