Ελασσόνα, Χωρίς κατηγορία

Μ. Χαρακόπουλος στην Ελασσόνα: Κατέρρευσε ο αριστερός μύθος της απλής αναλογικής

«Ο υπεύθυνος πατριωτισμός χτίζεται με συνέπεια και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι δικαίως ακολουθεί την ιστορική συνέπεια που έχει καταγράψει η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στους πολίτες Ελασσόνας, στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης με άλλους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας κ. Γιώργο Γιαννούλα υπογράμμισε ότι «Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι είναι η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού, συνάπτοντας αμυντικές συμφωνίες, εξοπλίζοντας ουσιαστικά τη χώρα, αναβαθμίζοντας το διεθνές κύρος της Ελλάδος, όλοι θυμόμαστε τον Πρωθυπουργό καταχειροκροτούμενο από γερουσιαστές και βουλευτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ελλάδα απέκτησε και πάλι υπεροπλία στο Αιγαίο στη θάλασσα και στον αέρα και αυτό έχει ενοχλήσει την γείτονα». Νωρίτερα, το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και καταστήματα της πόλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες «για την καθοριστική συμβολή και της επαρχίας Ελασσόνας στο αποτέλεσμα που πετύχαμε σε επίπεδο νομού και σε πανεθνικό επίπεδο. Και, βεβαίως, να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους πολίτες που έκριναν χρήσιμη και τη δική μου παρουσία στο κοινοβούλιο και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που έχουμε μπροστά μας».

Κατάρρευση του αριστερού μύθου της απλής αναλογικής

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός επισήμανε ότι «από αυτό το βήμα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχα αναφερθεί στην νάρκη της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ναρκοθετήσει την προσπάθεια για σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Η νάρκη αυτή έσκασε στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ποτέ άλλοτε δεν είχε καταγραφεί τέτοια σημαντική διαφορά ανάμεσα στο κυβερνητικό κόμμα και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Υπερδιπλάσια σχεδόν τα ποσοστά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας βεβαίως μάς είπε mea culpa για την απλή αναλογική. Ωστόσο μας έβαλε σε αυτή την περιπέτεια. Η απέναντι πλευρά έχει εδώ και εβδομάδες ισχυρή κυβέρνηση και η Ελλάδα ταλαιπωρείται με δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να πετύχει το ποθούμενο, που είναι ισχυρή κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Κρατώ στα θετικά απ’ αυτό, την απομυθοποίηση ενός ακόμα μύθου που επί σχεδόν 50 χρόνια από το 1974, από την μεταπολίτευση, καλλιέργησε η αριστερά στον τόπο. Ότι η απλή αναλογική ήταν αυτή που θα έλυνε όλα τα προβλήματα της χώρας δημιουργώντας μία κουλτούρα συνεργασίας. Και τώρα είδατε ότι ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, της αριστερής αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να συνεννοηθούν στα αυτονόητα».

Όριο εισόδου στην βουλή το 5%

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «με αφορμή, λοιπόν, την νάρκη της απλής αναλογικής, είχα προτείνει στον δημόσιο διάλογο την αύξηση του ορίου εισαγωγής ενός κόμματος στη βουλή, το κατώφλι του 3% να γίνει 5%, όπως είναι στη Γερμανία. Θέλω να πιστεύω ότι, με αφορμή την περιπέτεια που περάσαμε με την απλή αναλογική το προηγούμενο διάστημα και την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα τώρα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση, ότι στην επόμενη βουλή θα ανοίξει μία ουσιαστική συζήτηση για ένα νέο εκλογικό σύστημα που θα δίνει πολιτική σταθερότητα, εκπροσώπηση αναλογική του ελληνικού λαού, χωρίς να καλλιεργεί προσδοκίες σε απίστευτα αρχηγοκεντρικά κόμματα διαμαρτυρίας, που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή της χώρας. Τέτοια κόμματα διαμαρτυρίας είδαμε και την προηγούμενη περίοδο της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης να “ανθίζουν”, να εκλέγονται μία ή δύο φορές και να αποδεικνύονται αναλώσιμα, καθώς δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, και τώρα δεξιότερα της ΝΔ εμφανίζονται τέτοια κόμματα και κομματίδια, τα οποία πλειοδοτούν σε δήθεν ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών».

Όλοι στις κάλπες για την πολιτική σταθερότητα

Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε «όλες και όλους μαζικά στις κάλπες, και μία και είναι ο φίλος μας ο Γιάννης Γιάτσιος από τα Γρεβενά να ξανακερδίσουμε και τη μονοεδρική στα Γρεβενά. Όσοι έχετε εκλογικά δικαιώματα στα Γρεβενά να προσέλθετε στις κάλπες. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες όπου και αν είναι να προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα, προκειμένου η χώρα να συνεχίσει με πολιτική σταθερότητα, με ασφάλεια για να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, που θα έχουμε την επόμενη μέρα. Καλή δύναμη και με τη νίκη! Συγχαρητήρια και στην τοπική μας επιτροπή για τους αγώνες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.youtube.com/watch?v=3VuOpOjO5Lo

          

Previous ArticleNext Article