Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στην 1η Στρατιά: Τείχος απροσπέλαστο ο στρατός της Ελλάδος φρουρός!

«Γιορτάζει σήμερα “ο στρατός της Ελλάδος φρουρός”, που αποτελεί τείχος απροσπέλαστο και ανίκητο σε κάθε επίδοξο επιβολέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η ασπίδα προστασίας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Απέναντι σε κάθε πρόκληση που προέρχεται από αναχρονιστικές αναθεωρητικές δυνάμεις, που λειτουργούν υπονομευτικά στη διεθνή τάξη, ο ελληνικός στρατός αποτελεί διαχρονική και ασφαλή εγγύηση αποτροπής. Το έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων με υψηλή κατάρτιση, αίσθηση του καθήκοντος και ακμαίο ηθικό υπηρετεί στο ακέραιο την πατριωτική του αποστολή. Ιδιαίτερα με τα πρόσφατα προγράμματα εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων και για τα τρία όπλα, μετά από μια μακρά περίοδο παγώματος στον τομέα αυτό, δημιουργούν νέες ισορροπίες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή όχι μόνον στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ως απλοί πολίτες αυτήν την ημέρα δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων που τέλεσε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά, που εδρεύει στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, ξεναγήθηκε στην έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και ενημερώθηκε από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη για τα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα εκπαίδευσης (εξομοιωτές), που εκτίθενται στον χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου.

Η Τουρκία στα όρια παροξυσμού…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «καθημερινά διαπιστώνουμε την αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Η ρητορική εναντίον της Ελλάδος εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας βρίσκεται στα όρια του παροξυσμού. Είναι φανερό ότι αυτές οι συμπεριφορές εκπορεύονται από τα παρωχημένα νεοοθωμανικά οράματα, που συμπλέκονται με τον ακραίο ισλαμισμό και εθνικισμό της γείτονος. Ο αναθεωρητισμός στον οποίο έχει επιδοθεί επιζητά την επιβολή της τουρκικής επιρροής επί των γειτονικών της κρατών. Κι γι’ αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο, όπως αποδεικνύουν και οι βομβαρδισμοί που έχει εξαπολύσει αυτές τις ημέρες κατά στόχων εντός της Συρίας. Απέναντι σε αυτήν την ανοικτή απειλή η Ελλάδα αντιπαραθέτει την πραγματική της ισχύ, που είναι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων. Η χώρα μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι υπέρ της ειρήνης και ότι επιθυμεί μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή χωρίς αποκλεισμούς. Όμως, όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν θα σέβονται πρωτίστως το διεθνές δίκαιο και δεν θα συμπεριφέρονται ως ταραξίες εκτοξεύοντας απειλές. Σε αυτές τις προϋποθέσεις δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Και αυτό είναι πλέον καιρός να το αντιληφθεί η ίδια η Άγκυρα.

Χρόνια Πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους αποστράτους και τους βετεράνους που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την πατρίδα!».

Previous ArticleNext Article