Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος σε Βλαχογιάννι και Μ. Ελευθεροχώρι: Θα συνεχίσω να στηρίζω τα δίκαια αγροτών και κτηνοτρόφων

«Εδώ από το Βλαχογιάννι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της επαρχίας Ελασσόνας, με σημαντική κτηνοτροφία, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κτηνοτροφικό κόσμο. Αυτή την τετραετία στηρίξαμε έμπρακτα τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου. Όσο, η οικονομία βελτιώνεται τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι δυνατότητες στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων. Προσωπικά, όπως το απέδειξα και με τη στάση μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν διαφώνησα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το γάλα, έτσι θα συνεχίσω να στηρίζω τα δίκαια των αγροτών και των κτηνοτρόφων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο για τους επαινετικούς του λόγους για την καθοριστική συμβολή του Θεσσαλού πολιτικού στην αντιμετώπιση προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

Ο κυβερνητικός βουλευτής απευθυνόμενος σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο Βλαχογιάννι και στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι υπογράμμισε ότι «με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου και την εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ο κτηνοτρόφος είδε τον ιδρώτα του να πιάνει τόπο. Πατάξαμε τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και τα βαφτίσια φέτας και η τιμή του πρόβειου γάλακτος από τα 65 λεπτά το λίτρο που είχε καταβαραθρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 1,7 ευρώ. Επιπλέον, συγκροτήθηκε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας για την ενίσχυση του ελέγχου της αλυσίδας παραγωγής. Προχωρήσαμε στο πιο γενναίο πρόγραμμα νέων αγροτών, με πριμ πρώτης εγκατάστασης ύψους 40.000 ευρώ, με στόχο την αναζωογόνηση του αγροτικού πληθυσμού. Μειώσαμε στο μισό τη φορολόγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων μελών συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών, αλλά και σε όσους προχωρούν σε συμβολαιακή γεωργία. Μειώσαμε δραστικά τις ασφαλιστικές εισφορές των κτηνοτρόφων που με τον νόμο Κατρούγκαλου καθορίζονταν με βάση τον τζίρο και είχαν γίνει βρόγχος για τους παραγωγούς. Επιστρέψαμε το αγροτικό πετρέλαιο που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίξαμε την αγορά ζωοτροφών, που αυξήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με 98 εκατομμύρια ευρώ. Όπως, επίσης, σημαντικές ήταν οι αποζημιώσεις που δόθηκαν αυτή την τετραετία για τις ζημιές που υπέστη ο πρωτογενής τομέας».

Αναφορικά με τη δημιουργία μέγα φωτοβολταϊκού πάρκου που θα στερήσει χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπου στην περιοχή, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι «από το βήμα της Βουλής υπογράμμισα πως ο στόχος για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της γης υψηλής παραγωγικότητας αλλά και σε περιοχές με ζωντανή κτηνοτροφία, όπου είναι απαραίτητος ο βοσκότοπος».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε «από τους πολίτες που πιστεύουν ότι τους εκπροσωπώ επάξια, με σοβαρότητα και μαχητικότητα στη Βουλή, να ανανεώσουν την εντολή τους στο πρόσωπό μου στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Previous ArticleNext Article