Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσας Ελασσόνας: Η αποχή στις εκλογές συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατία

Στην αξία της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά και στον κίνδυνο που συνιστά για τις δυτικές δημοκρατίας η μεγάλη αποχή από τις εκλογές αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στη Βουλή των Ελλήνων 20 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων της Βερδικούσας Ελασσόνας. Τα παιδιά στην επίσκεψη και την ξενάγησή τους στο κοινοβούλιο συνόδευαν ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χρήστος Κατσούρας, οι καθηγήτριες κ.κ. Ανθή Γιωτοπούλου και Αθηνά Καρανίκα και ο καθηγητής κ. Δημήτριος Νάκας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο σημείωσε ότι «η ένταξη της χώρας σε υπερεθνικές οντότητες, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπάγεται και την εκχώρηση αποφάσεων που άλλοτε λαμβάνονταν σε επίπεδο εθνικού κοινοβουλίου. Για παράδειγμα η Κοινή Αγροτική Πολιτική, που βρέθηκε στο επίκεντρο των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική που δεσμεύει κάθε κράτος-μέλος. Επομένως, καθώς στις Βρυξέλλες λαμβάνοντας αποφάσεις που επηρεάζουν όλο και περισσότερο την ζωή μας, έχει μεγάλη σημασία η παρουσία μας στην κάλπη, η συμμετοχή μας στις εκλογές, ώστε η εκπροσώπηση της χώρας να είναι η καλύτερη δυνατή. Η μεγάλη αποχή από τις εκλογές στις δυτικές δημοκρατίες, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει ή και ξεπερνά το 50%, εγείροντας και ζήτημα απονομιμοποίησής τους, αποτελεί και κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα. Στο “τέλος της ημέρας”, όμως, όποιος δεν συμμετέχει στις εκλογές ουσιαστικά εκχωρεί τη δυνατότητα να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι, που θα πάνε στην κάλπη, και γι αυτόν και για το δικό του αύριο! Δεν είναι λύση η αποχή ακόμη και ως έκφραση δυσαρέσκειας. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και μια μέρα κάποιες ή κάποιοι από εσάς να μας εκπροσωπήσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο»

Previous ArticleNext Article