Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων: Ερευνάτε τας γραφάς!

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από σχεδόν 3 χρόνια πανδημίας μπορούμε να υποδεχόμαστε και πάλι μαθητές και μαθήτριες σχολείων και μάλιστα εφήβους του Λυκείου, που σε λίγο θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, εδώ στον ναό της δημοκρατίας». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε 33 μαθητές της Β´ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων στο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που προέτρεψε τα παιδιά να έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά, αναφέρθηκε «στην αξία του αγαθού της δημόσιας παιδείας που προσφέρει ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στο παγκόσμιο χωριό που ζούμε». Καθώς σε λίγο θα προήδρευε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «πέραν των νόμων που πρέπει να είναι δρακόντειοι, σημασία έχει και το τι γίνεται στην οικογένεια και το σχολείο, όπου πολλές φορές επικρατεί η σιωπή του φόβου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε «στον όγκο πληροφοριών με τον οποίο βομβαρδιζόμαστε στη σύγχρονη εποχή, αδυνατώντας συχνά να διασταυρώσουμε την γνησιότητά τους». Όπως είπε «τα fake news, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, χρησιμοποιούνται ακόμη και για τον επηρεασμό εκλογών σε τρίτες χώρες από άλλες. Γι’ αυτό θα σας έλεγα να ακολουθείτε τη βιβλική προτροπή “ερευνάτε τα γραφάς”. Να είστε καχύποπτοι σε όσα ακούγονται ευχάριστα. Να θυμάστε ότι “τα αγαθά κόποις κτώνται”, να θέτετε στόχους στη ζωή σας και να παλεύετε για να τους πετύχετε. Να μην απογοητεύστε. Ό,τι δεν πετύχατε σήμερα, με επιμονή θα το καταφέρετε αύριο».

Τους μαθητές, που ξεναγήθηκαν στην λαμπρή έκθεση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, συνόδευαν ο διευθυντής του Λυκείου κ. Γιώργος Κουτσοδόντης και οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί κυρίες Ρουμπίνα Αναγνωστοπούλου, Πανωραία Ευθυμίου και Ελένη Μαγαλιού.

Previous ArticleNext Article