Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές 15ου Γυμνασίου Λάρισας: Η αποχή στις εκλογές ‘‘καμπανάκι’’ για τη δημοκρατία μας

«Ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το δημοκρατικό πολίτευμα, που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες στον δυτικό κόσμο, είναι η υψηλή αποχή των πολιτών που καταγράφεται στις εκλογικές αναμετρήσεις. Κι αυτό είναι ένα ‘‘καμπανάκι’’ προς όλους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ´ τάξης του 15ου Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός και συγγραφέας επισήμανε ότι «και στη χώρα μας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών είχαμε πρωτόγνωρα ποσοστά αποχής, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε το 50%. Αυτή η αποχή πρέπει να μας προβληματίσει. Θα ήταν λάθος να την “διαβάσουμε” απλά ως αδιαφορία των πολιτών. Προφανώς, είναι και ένα μήνυμα ενόχλησης που πρέπει να αξιολογήσουμε και να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Πώς η πολιτική θα ανακτήσει την αξιοπιστία της και θα γίνει πιο θελκτική για τους πολίτες. Προσωπικά θα σας προέτρεπα να συμμετέχετε στις εκλογικές διαδικασίες και με την ψήφο σας αύριο να επιλέγετε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Η αποχή, είτε ως συνειδητή πράξη, είτε ως αδιαφορία για τα κοινά, έχει ως αποτέλεσμα άλλοι να αποφασίζουν για το επίπεδο και την ποιότητα της εκπροσώπησής σας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ´ Γυμνασίου είπε ότι «σε λίγο θα έχετε το δικαίωμα του εκλέγειν γι’ αυτό και θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμα τα προγράμματα αυτά των ενημερωτικών επισκέψεων στη Βουλή, που είναι αφορμή για να γνωρίσετε από κοντά τις διαδικασίες λειτουργίας του κοινοβουλίου. Το δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να έχει ατέλειες, αλλά, όπως έχει ειπωθεί, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα καλύτερο. Στο χέρι όλων μας είναι να βελτιώσουμε με τις επιλογές μας την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό και σας ζητώ να έχετε ενδιαφέρον για το κοινό καλό ως αυριανοί ενεργοί πολίτες».

Τα παιδιά του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, που ξεναγήθηκαν στο κοινοβούλιο και ενημερώθηκαν γι’ αυτό, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο κ. Στέφανος Μπαράς και η κ. Κασσιανή Ζαβάρα.

Previous ArticleNext Article