Ελασσόνα

Μ. Χαρακόπουλος σε χωριά Ελασσόνας: Πρόγραμμα δημογραφικής ανάτασης στη νέα κυβέρνηση ΝΔ

«Τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής επιβεβαίωσαν ότι η ελληνική κοινωνία συρρικνώνεται ραγδαία και γηράσκει επικίνδυνα. Κατά τη δεκαετία 2011-2020 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 450.000 κατοίκους. Αν διατηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί γεννήσεων, την εικοσαετία 2021-2040 οι θάνατοι θα είναι κατά 950.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ ο πληθυσμός της χώρας μέχρι το 2080 θα έχει πέσει στα 7,3 εκατομμύρια. Την επιδείνωση της κατάστασης την διαπιστώνουμε, άλλωστε, στα χωριά μας, όπου πλέον συναντούμε σχεδόν αποκλειστικά ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, όπως κατ’ επανάληψη έχω επισημάνει, το δημογραφικό είναι το πραγματικά μείζον πρόβλημα της Ελλάδας. Η αντιμετώπισή του δεν είναι θέμα θεωρητικών προσεγγίσεων αλλά άμεσων, ουσιαστικών και γενναίων μέτρων, πρωτίστως προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά, αλλά και της ενίσχυσης των πολιτικών για την οικογένεια. Κι αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε σε εφαρμογή, την προηγούμενη τετραετία, και εφόσον λάβει εκ νέου εντολή ισχυρής αυτοδύναμης διακυβέρνησης, το πρόγραμμα της δημογραφικής ανάτασης θα τεθεί σε ακόμη πιο εντατική διαδικασία υλοποίησης, όπως έχει ήδη δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας με πολίτες στο Λιβάδι, την Ολυμπιάδα, την Καλλιθέα, τον Λόφο, το Πύθιο και τα Καλύβια Ελασσόνας, που επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Υπερυπουργείο Οικογένειας

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος έχει εργαστεί ως Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, επισήμανε ότι «κατά την προηγούμενη τετραετία ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα ενίσχυσης του δημογραφικού, όπως ήταν τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα.

Στη νέα τετραετία, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νέο υπερυπουργείο για την κοινωνική πολιτική, την πολιτική για την οικογένεια, το δημογραφικό ζήτημα και τη στέγαση. Αυτή η απόφαση καταδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η ΝΔ στην επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, αλλά και την διάθεση για μια ολιστική αντιμετώπισή του, και όχι με αποσπασματικά μέτρα. Κάτι, άλλωστε, που είχε αναδείξει και το πόρισμα της Διακομματικής για το Δημογραφικό».

Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος για Πολύτεκνους

Επιπλέον, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στο πρόγραμμα μας υπάρχει η δέσμευση για αύξηση από 1ης Ιανουαρίου 2024 του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία νέου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό τους κόστος. Και βεβαίως, θα ενισχυθεί γενναία το στεγαστικό πρόγραμμα “Σπίτι μου” για την διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στην απόκτηση κατοικίας.

Για να γίνουν, όμως, πράξη οι δεσμεύσεις για την ενίσχυση της οικογένειας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθαρή νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να λείψει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, που θα βάλουν τα θεμέλια μιας ισχυρής και ευημερούσας πατρίδας».

Previous ArticleNext Article