Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Νέες προσλήψεις πυροσβεστών και αναβάθμιση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω των σταδιακών προσλήψεων 3.600 πυροσβεστών αρχής γενομένης από φέτος, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων της πυροσβεστικής, καθώς και η αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λάρισας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Λάρισας (28.12.22) και την ενημέρωση από τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας, πύραρχο κ. Νίκο Μητσογιάννη, τον υποδιοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας κ. Νίκο Γκουτζέλα, τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκο Τάψα, και τις παρατηρήσεις στελεχών και πυροσβεστών της βάρδιας, είχε συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό.

Για τις προσλήψεις νέων πυροσβεστών, που είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων και στον νομό της Λάρισας, έχει συγκροτηθεί επιτροπή στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής που επεξεργάζεται την τελική πρόταση πρόσληψης των πρώτων  500 πυροσβεστών, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Στις προσλήψεις αυτές είναι εύλογο να υπάρχει μοριοδότηση της γνώσης και της εμπειρίας των εποχικών πυροσβεστών.

Ο κ. Τουρνάς ενημέρωσε, επίσης, τον πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανανέωση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως έγινε γνωστό, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν δεσμευτεί 226 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια 1.800 σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων -υδροφόρα και βοηθητικά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων 250 οχημάτων αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αποχωρώντας από το υπουργείο ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την συνεργασία και εξήρε το έργο που επιτελεί.

 

Previous ArticleNext Article