Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με υφ. Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη: Καθοριστική η συμβολή του στρατού και εν καιρώ ειρήνης

«Η Λάρισα έχει κεντρικό ρόλο στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, καθώς εδώ εδρεύουν βασικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, όπως η 1η Στρατιά, το ΑΤΑ και η 110 Πτέρυγα Μάχης, στους οποίους υπηρετεί σημαντικός αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μια εποχή που σοβαρές πολεμικές αναμετρήσεις έχουν εκδηλωθεί στην ευρύτερη γειτονιά μας, και οι οποίες απειλούν να σύρουν ολόκληρη την ανθρωπότητα στην επικίνδυνη ατραπό της όξυνσης και της αντιπαράθεσης, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων συνιστά κομβική παράμετρο για την αντιμετώπιση της όποιας μελλοντικής πρόκλησης». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος στα βορειοανατολικά μας, στην Ουκρανία, που τείνει να κλείσει σχεδόν δύο έτη, και ο πόλεμος που πρόσφατα ξέσπασε στα νοτιοανατολικά μας, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, επιβάλλουν την μέγιστη δυνατή ενίσχυση των αμυντικών μας ικανοτήτων. Ουδείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον αυτών των συγκρούσεων, και ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, την πιθανή εμπλοκή και άλλων δυνάμεων.

Επιπλέον, αν και διατηρούμε την ελπίδα ότι στην Άγκυρα οι ιθύνοντες θα εγκαταλείψουν τα νεοοθωμανικά και αναθεωρητικά οράματά τους, η απειλή εξ ανατολών εξακολουθεί να παραμένει πάντοτε υπαρκτή, καθώς οι τουρκικοί σχεδιασμοί, ως γνωστόν, έχουν βάθος και επιμονή.

Είναι ευτύχημα, που ήδη από την προηγούμενη κυβερνητική της θητεία η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον ξεπάγωσε τα εξοπλιστικά προγράμματα, που είχαν αναβληθεί λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αλλά προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στην προμήθεια κρίσιμων οπλικών συστημάτων ή στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Είναι βέβαιο, επομένως, ότι αυτή η αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, θωρακίζοντας αποφασιστικά τη χώρα και αναβαθμίζοντας το κύρος της σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε την «καθοριστική συμβολή του στελεχών του στρατού στην αντιμετώπιση των συνεπειών των μεγάλων πλημμυρών της Θεσσαλίας, όπου επλήγησαν χιλιάδες πολίτες, κρίσιμες υποδομές, βιομηχανικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εδαφών. Ο στρατός στις δύσκολες ώρες απέδειξε την ετοιμότητα και την ικανότητά του να φέρει εις πέρας την αποστολή του και εν καιρώ ειρήνης».

Previous ArticleNext Article