Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με Σύλλογο Τριτέκνων: Η στήριξη των πολυμελών οικογενειών ανάχωμα στη δημογραφική συρρίκνωση

«Μπορεί οι αλλεπάλληλες δοκιμασίες που μας έτυχαν τελευταία, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες του πολέμου στην Ουκρανία, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, ωστόσο, το μείζον πρόβλημα της χώρας παραμένει η δημογραφική μας συρρίκνωση. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον. Η ψαλίδα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων κάθε χρόνο διευρύνεται. Ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών είναι μόλις 14,1% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 22,6% όσων είναι 65 ετών και άνω. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα επόμενα είκοσι χρόνια, ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 900.000. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, η συνειδητοποίηση της οποίας, ωστόσο, δεν φαίνεται να αλλάζει τα κυρίαρχα πρότυπα της κοινωνίας μας ως προς την οικογένεια και την τεκνοποιία -βοηθούσης βεβαίως και της οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό οι οικογένειες που τολμούν να έχουν τρία και περισσότερα παιδιά αποτελούν δείγματα σύγχρονου ηρωισμού και πρότυπα μίμησης. Αυτούς τους γονείς η Πολιτεία οφείλει να τους προσφέρει ουσιαστική αρωγή σε κάθε επίπεδο, όπως είχε προτείνει με το αναλυτικό της πόρισμα η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Λάρισας.

Στον Θεσσαλό πολιτικό, που έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό την περίοδο 2017-1018, η αντιπροσωπεία των τριτέκνων, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κα Δήμητρα Αποστολοπούλου, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Σταυροθεόδωρο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μπουλούμπαση και τον Ταμία κ. Χρήστο Γκουρομπίνο, εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε μια δύσκολη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία οικονομική συγκυρία. Κατά τη συνάντηση το προεδρείο επέδωσε υπόμνημα με τα βασικά τους αιτήματα προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία:

  • Την ένταξη των τριτέκνων στα μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων.
  • Την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων.
  • Το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό να λαμβάνεται υπ’ όψιν στον υπολογισμό του εισοδήματος για τυχών παροχές.
  • Την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τους πολύτεκνους, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας για την ενδελεχή ενημέρωση και υπογράμμισε ότι «η στήριξη των πολυμελών οικογενειών είναι ανάχωμα στη δημογραφική συρρίκνωση». Γι’ αυτό και διαβεβαίωσε το προεδρείο τριτέκνων ότι θα κάνει, όπως άλλωστε έπραξε έως σήμερα, ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα εύλογα αιτήματά τους, αλλά και να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία τις συνέπειες της επικείμενης δημογραφικής κατάρρευση του ελληνισμού σε όλους τους τομείς.

Previous ArticleNext Article