Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με Μητροπολίτη Λαρίσης: Συναντίληψη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

«Η εκκλησία ήταν πάντοτε στήριγμα για κάθε εμπερίστατο άνθρωπο και αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών. Το κοινωνικό έργο της εκκλησίας αν και πλούσιο είναι αθόρυβο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες  στη Θεσσαλία, οι ευρύτερες ανάγκες, όπως και η ψυχική στήριξη προς τους συνανθρώπους μας, είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερες. Στην αποστολή αυτή η μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανταποκρίνεται πλήρως, μαζί με το κύριο πνευματικό της καθήκον, χάρις στον κλήρο και τους λαϊκούς συνεργάτες της, υπό την καθοδήγηση ενός χαρισματικού ιεράρχη, ο οποίος με αγάπη και ζέση συντονίζει το σπουδαίο αυτό έργο». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στον οποίο, επ’ ευκαιρία του νέου έτους, ευχήθηκε «υγεία και μακροημέρευση με θεία φώτιση ώστε να επιτελεί την αποστολή του με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο».

 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Θεσσαλό πολιτικό για τις ευχές του, και τον συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ιδιαιτέρως για τη διάσωση της Αγίας Σοφίας –για την οποία ο τόμος που εξέδωσε η ΔΣΟ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών- και την προώθηση των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη. Ο μητροπολίτης Λαρίσης με αφορμή την έντονη φημολογία για την ενδεχόμενη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και της συνεπαγόμενης τεκνοθεσίας, συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για το σθένος του να ξεκαθαρίσει εξ αρχής και δημοσίως την θέση του, η οποία εδράζεται σε στέρεη επιχειρηματολογία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα αριθμημένο ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου από τη φωτοθήκη της Σιμονόπετρας του Αγίου Όρους, που τυπώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης της ΔΣΟ.

Previous ArticleNext Article