Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με εκπροσώπους ΑμΕΑ: Με ΝΔ αύξηση κονδυλίων για κοινωνική πολιτική

«Το επίπεδο μιας σύγχρονης κοινωνίας κρίνεται από τις δυνατότητες που δίνει στα πλέον ευάλωτα μέλη της. Γι’ αυτό και για εμάς στη ΝΔ η πρόοδος είναι συνυφασμένη με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που ανήκουν στα ΑμΕΑ. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα κατά την τετραετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προσβασιμότητα, που έχει τεθεί σε εφαρμογή, δείχνει τον δρόμο. Η δράση του προσωπικού βοηθού, που ξεκίνησε στην Αττική και αναμένεται να επεκταθεί και στην περιφέρεια, και η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων από την 1η Μαΐου είναι μέτρα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανάπηρων συνανθρώπων μας και αποτελούν τη βάση για ενίσχυση της πολιτικής υπέρ των ΑμΕΑ».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ. Αθανάσιο Πατσιούρα και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Θεσσαλίας κ. Στέφανο Πάϊκο.

Οι εκπρόσωποι των ΑμΕΑ αναγνώρισαν τις θετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της πολιτείας το τελευταίο διάστημα και επεσήμαναν ότι με βάση το εθνικό σχέδιο δράσης μπορούν να υπάρξουν σταθερά βήματα για την βελτίωση της αρωγής του κράτους. Επιπλέον υπογράμμισαν τη σημασία της δημιουργίας της εθνικής επιτροπής προσβασιμότητας -και τη σύσταση των επιμέρους περιφερειακών- καθώς θα εργαστεί για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε κτίρια, υπηρεσίες και μέσα μεταφοράς, βελτιώνοντας την κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμΕΑ. Επίσης, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, για όσους έχουν αναπηρία 50% και άνω, θα διευκολύνει στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής από την πολιτεία, ενώ η ένταση μέτρων, όπως, ο προσωπικός βοηθός -πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος- και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ ΑμΕΑ) συμβάλουν σημαντικά στην αποϊδρυματοποίηση των ΑμΕΑ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΑμΕΑ για την εποικοδομητική συνάντηση και εξερχόμενος δήλωσε ότι «η ευαισθησία όλων μας είναι κρίσιμος παράγοντας για την ισότιμη μεταχείριση των συμπολιτών μας ΑμΕΑ. Σε αυτά τα θέματα χρειάζεται αναγνώριση της ατομικής ευθύνης μας ως πολιτών αλλά και συλλογική συστράτευση για να πάμε μπροστά. Αυτό άλλωστε είναι και το κεντρικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, μπροστά με την Νέα Δημοκρατία, με οικονομική ανάπτυξη που θα αυξήσει κατακόρυφα και τα διαθέσιμα κονδύλια για κοινωνική πολιτική, ή όπισθεν ολοταχώς σε μια επανάληψη της περιπέτειας του 2015-2019, με καθήλωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων».

Previous ArticleNext Article