Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με Αρχηγό Πυροσβεστικής: Προσλήψεις 3.600 πυροσβεστών και καινούργια πυροσβεστικά οχήματα

Έως το τέλος του χρόνου θα παραδοθούν στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕΠΥΔ) Θεσσαλίας 8 καινούργια τετράτονα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ το νέο έτος οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας θα ενισχυθούν με 4 ντακότες των 500 λίτρων μέσω ΕΣΠΑ. Επιπλέον, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με οχήματα μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και δυνατότητα αναβάθμισης των πυροσβεστικών δομών της Λάρισας με τις προσλήψεις για την κάλυψη 3.600 κενών οργανικών θέσεων. Θετικές ειδήσεις αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού, τις αναβαθμίσεις των τοπικών υπηρεσιών και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας προέκυψαν από τη συνάντηση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από εκπροσώπους της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη στην έδρα του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής και ενεχείρισε στον αρχηγό σχετικό υπόμνημα που του είχε επιδώσει ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Τάψας.

Στο υπόμνημα σημειώνεται ότι απαιτείται:

  • Αύξηση των οργανικών θέσεων πυρονόμων, αρχιπυροσβεστών και πυροσβεστών για τον νομό Λάρισας, ώστε να καταστεί δυνατή η έλευση νέου, απαραίτητου προσωπικού.
  • Άμεση ενίσχυση με προσωπικό σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και πυροσβεστικά κλιμάκια του νομού Λάρισας με μεταθέσεις και νέες προσλήψεις με εποχικούς πυροσβέστες.
  • Αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, δηλαδή του 1ου Π.Σ. Λάρισας σε Σταθμό Α΄ τάξεως, του 2ου και 3ου Π.Σ. Λάρισας σε Σταθμούς Β΄ τάξεως, της Π.Υ. Ελασσόνας σε Γ΄ τάξεως, των κλιμακίων Αγιάς, Φαρσάλων και Πυργετού σε υπηρεσίες Δ΄ τάξεως.
  • Δημιουργία πυροσβεστικού κλιμάκιου στον Δήμο Τυρνάβου.
  • Εξεύρεση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των εγκαταστάσεων για τα πυροσβεστικά κλιμάκια Αγιάς και Φαρσάλων.
  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου των οχημάτων.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι στη μελέτη του αρχηγείου προβλέπεται αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στον νομό της Λάρισας, προϋπόθεση, όμως γι’ αυτό είναι οι προσλήψεις. Επ’ αυτών έκανε γνωστό ότι επίκεινται 3.600 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε βάθος επταετίας. Μάλιστα, η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να πραγματοποιηθούν πριν την νέα αντιπυρική περίοδο του 2023.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον αρχηγό του Σώματος για την εποικοδομητική συνεργασία και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελούν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής, κάτι που αναγνωρίζεται από την πολιτεία και την ελληνική κοινωνία.

Previous ArticleNext Article