Λάρισα

Μ.Χαρακόπουλος: Η αυτοδυναμία αναγκαία για την αντιμετώπιση κρίσεων

«Την κρίση θα την βιώσουν εντονότερα οι φτωχότερες χώρες, η Αφρική, υποσαχάρια και βόρεια ή ο τρίτος κόσμος στην Ασία, που θα ψάχνουν κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαΐ. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό θα πυροδοτήσει επίσης, νέα μεταναστευτικά ρεύματα τα οποία πάλι θα έρθουν στην πόρτα της Ευρώπης γιατί όλοι βλέπουν την Ευρώπη, παρά την κριτική που κάνουμε εμείς, ως παράδεισο, ως Εδέμ». Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη ΒΟΥΛΗ TV και στην εκπομπή «ΠΡΩΪΝΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» με τους δημοσιογράφους κα Λουκία Γκάτσου και κ. Λάμπρο Πέγκο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε στη συνέντευξή του ότι «επειδή υπηρέτησα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως αναπληρωτής υπουργός σε μία δύσκολη, περίοδο, την περίοδο των μνημονίων, θα σας έλεγα ότι το γεγονός πως η Ευρώπη, όχι μόνο η χώρα μας, εξαρτάται για την αυτάρκεια της σε τρόφιμα από εισαγωγές είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας προβληματίσει στη χάραξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Είδα ότι υπήρξε ένα πρώτο βήμα, δόθηκε η δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ, γη που ήτανε για αγρανάπαυση στο πλαίσιο της πράσινης πολιτικής, να επιτραπεί η τους. Σε μία εποχή που η Ευρώπη κινδυνεύει να έχει επισιτιστική κρίση, επαναλαμβάνω στεντορεία τη φωνή, δεν έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε ούτε μία σπιθαμή καλλιεργούμενης γης, ακαλλιέργητη. Και δεν έχουμε δικαίωμα, επίσης, γη υψηλής παραγωγικότητας να μην την καλλιεργούμε και να την παραδίδουμε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών».

Η στρατηγική της ΝΔ

Ερωτηθείς αν άλλαξε η στρατηγική αυτοδυναμίας της ΝΔ για τις εκλογές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι στρατηγική αυτοδυναμίας. Γιατί; Ως αυτοσκοπός; Όχι. Γιατί ζούμε σε περίοδο έντονων προκλήσεων και κρίσεων, πριν τελειώσει μία κρίση ξεσπά άλλη. Άρα χρειάζονται ισχυρές κυβερνήσεις οι οποίες θα λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις. Υπηρέτησα σε ένα σχήμα το οποίο ξεκίνησε ως τρικομματικό, στην πορεία έγινε δικομματικό. Βεβαίως, δεν υπήρχε, η αλήθεια είναι, και η κουλτούρα συνεργασιών στη χώρα. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθεια συνεννόησης. Στα οποία αρνητικά προσπαθούσε το ένα κόμμα να “ρίξει τον μουτζούρη” στο άλλο. Θυμάμαι, ότι τότε το ΠΑΣΟΚ που είχε πάθει σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα, από κόμμα εξουσίας είχε έρθει τρίτο κόμμα, δεν ήθελε να πάρει υπουργεία, που είχα άμεση εμπλοκή με μνημονιακά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, είπε το αυτονόητο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά στη δεύτερη εκλογή… Άλλα τα διλήμματα θα είναι ξεκάθαρα και οι πολίτες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις. Και ας αναλογιστούμε όλες αυτές τις κρίσεις που έχουμε περάσει μέχρι σήμερα από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, πώς θα ήταν τα πράγματα, αν ήταν στις θέσεις τους το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό. Ο κ. Καμμένος σήμερα υπουργός Εθνικής Άμυνας, και με τις αναρτήσεις που κάνει όλοι συνειδητοποιούμε ποια θα ήταν η περιπέτεια και ο κ. Πολάκης στο υπουργείο Υγείας, που μέχρι πρότινος ήταν αρνητής των εμβολιασμών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=4BcHsZyzaIY&feature=youtu.be

Previous ArticleNext Article