Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος για έναν χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: “Με εργασία και προσήλωση αλλάζουμε την Ελλάδα!”

«Οι πολίτες πριν από ένα χρόνο αποφάσισαν να δώσουν ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επρόκειτο για μια μεγαλειώδη νίκη της λογικής και του ρεαλισμού, μετά από 4,5 χρόνια κυριαρχίας ενός άκρατου λαϊκισμού, επικίνδυνης ανευθυνότητας και, όπως αποδεικνύεται προσφάτως, απόπειρας χειραγώγησης όλων των θεσμών με υπόγειες μεθόδους». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον έναν χρόνο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ κέρδισε χωρίς να υποσχεθεί “θαύματα” και χωρίς να ακολουθήσει την πεπατημένη ρητορική των παροχών σε όλους. Κι αυτό συνιστά από μόνο του δείγμα ωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας που ταλαιπωρήθηκε από ακραίες ιδεοληψίες εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης επί μια σχεδόν δεκαετία.

Στον χρόνο που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήλθε αντιμέτωπη τόσο με τα υφιστάμενα προβλήματα, όσο και με νέα, που ήταν και τα πιο δυσεπίλυτα. Με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις η κυβέρνηση επεδίωξε να δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, ευνοϊκότερο για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Φόροι και γραφειοκρατία μειώθηκαν και επιχειρηματικά σχέδια προωθήθηκαν. Την ίδια ώρα μεγάλες ήταν οι τομές που έγιναν στην εκπαίδευση, στη δημόσια τάξη αλλά και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Επιλύθηκαν ζητήματα που προηγουμένως φάνταζαν ως γόρδιος δεσμός! Με τόλμη και αποφασιστικότητα ελήφθησαν ριζικά μέτρα, που τα επιδοκίμασε η κοινωνία, όπως και η διεθνής κοινότητα.

Αναμφίβολα, τα δυσκολότερα στοιχήματα για την κυβέρνηση ήταν η εισβολή παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, με την καθοδήγηση της Τουρκίας, και η πανδημία του κορονοϊού. Και στα δύο η κυβερνητική αντίδραση ήταν η ορθή, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Τώρα, βεβαίως, ενώπιον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ορθώνονται δύο μεγάλες προκλήσεις. Η μία είναι η άμβλυνση των συνεπειών για την οικονομία από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και η καλύτερη διαχείριση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δεύτερη είναι η τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται επικίνδυνα. Είμαι βέβαιος ότι και στις δύο η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιδείξει την ίδια αποτελεσματικότητα που έχει καταγράψει ως σήμερα. Με όραμα και αυτοπεποίθηση, με εργασία και προσήλωση δημιουργούμε την Ελλάδα που όλοι επιθυμούμε».

Previous ArticleNext Article