Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος από Σαμαρίνα: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού

«Επιστρέφοντας στα προβλήματα της καθημερινότητας μετά την εορταστική ανάπαυλα στη Σαμαρίνα, όπου αναβαπτιστήκαμε στις διαχρονικές αξίες που κράτησαν όρθιο τον ελληνισμό -τη φιλοπατρία, τους ισχυρούς κοινοτικούς δεσμούς και, φυσικά, την ορθόδοξη παράδοση-, αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού που εξήγγειλε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη γι’ αυτόν στην ΔΕΘ. Άλλωστε, μόνος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα και όχι η κατακερματισμένη και ατροφική αντιπολίτευση». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την αρχιερατική λειτουργία που τέλεσε στην εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς στη Σαμαρίνα, επίκεντρο των εορτασμών του βλαχόφωνου ελληνισμού για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ.

Μήνυμα η μαζική συρροή πιστών

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που, για μια ακόμη χρονιά, τίμησε το έθιμο και συμμετείχε στον παραδοσιακό τρανό χορό, τον τσιάτσιο, στη δήλωσή του επισήμανε ότι «παρά τις πεσιμιστικές προβλέψεις για την κατίσχυση των προτύπων της παγκοσμιοποίησης και την αποστασιοποίηση των Ελλήνων από τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, σε κάθε μεγάλη θρησκευτική εορτή διαπιστώνουμε μια μαζική συρροή των πιστών. Έτσι συνέβη και τον φετινό δεκαπενταύγουστο σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας. Το είδαμε και σήμερα, για μια ακόμη φορά, στην εορτή της Μεγάλης Παναγιάς στη Σαμαρίνα, όπου το αίσθημα του ανήκειν στην κοινότητα παραμένει πολύ ισχυρό».

Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι «μπροστά μας έχουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, καθώς πρέπει να εισαχθούν και να εφαρμοστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που θα “γιατρέψουν” χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Κι αυτές αφορούν σχεδόν κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, από την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία, τις σχέσεις κράτους – πολίτη, μέχρι την πάταξη φαινομένων οπαδικής βίας, όπως αυτή που πρόσφατα στέρησε τη ζωή από τον άτυχο νέο Μιχάλη Κατσουρή. Αναμφίβολα, είμαστε στο ιδανικό σημείο, που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αναμένει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές και η πολιτική ηγεσία επιθυμεί να τις εφαρμόσει. Κι αυτή η διαπίστωση μάς επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο».

Previous ArticleNext Article