Λάρισα

Mεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οικογενειών για την Ειδική Αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ

Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην πληρωμή των οικογενειών για την Ειδική Αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ, φέρνει στη Βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν ότι “παρά τις θριαμβολογίες του Υπουργείου τον Δεκέμβριο του 2016, για τη λειτουργία των συμβάσεων για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά, δέκα μήνες μετά, οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία χτυπάνε κόκκινο, με την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών που κάποιο παιδί τους έχει ανάγκη ειδικής αγωγής, να είναι μεγάλη”.

Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών:

Μείζον θέμα έχει προκύψει καθώς πάνω από 5 μήνες καθυστερεί η πληρωμή των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή.

Οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν με μεγάλη δυσκολία τις θεραπείες των παιδιών τους, καταθέτουν τα παραστατικά στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ και η αποπληρωμή τους καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θριαμβολογούσαν με ανακοινώσεις τον Δεκέμβριο του 2016, ότι από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργούσαν οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά.

Δέκα μήνες μετά, η ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση (επιπλέον πληρωμές) αλλά και η δραματική καθυστέρηση στην αποπληρωμή, καλά κρατούν.

Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε οι χειμαζόμενοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να μην επιβαρύνονται  με επιπλέον πληρωμές.

Κατόπιν όλων αυτών Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1)Πότε σκοπεύετε να αποπληρώσετε τις οφειλές προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή;

2)Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης, δίνοντας τέλος στις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής;

 

Previous ArticleNext Article