Λάρισα

Λουκέτο σε café στη Λάρισα που εξυπηρετούσε ανεμβολίαστους και πρόστιμο 5000 ευρώ στον 37χρονο ιδιοκτήτη – «Μπιλιετάκι» και σε άλλες δύο καφετέριες για το τσιγάρο

Λουκέτο σε καφετέρια της Λάρισας, αλλά και χρηματικά πρόστιμα στον ιδιοκτήτη της όπως και σε ανεμβολίαστους πελάτες, επέβαλε προχθές βράδυ, μετά από ελέγχους κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι έλεγχοι σε καταστήματα για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμα σε δύο καφετέριες για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ειδικότερα μετά από έλεγχο της Αρχής Διαφάνειας σε καφετέρια της Λάρισας – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- συνελήφθη ο 37χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, καθώς στο κατάστημά του βρέθηκαν να εξυπηρετούνται σε κλειστό εξωτερικό χώρο θαμώνες, εκ των οποίων οι 5 στερούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Έτσι από την Αρχή Διαφάνειας και στον ιδιοκτήτη της καφετέριας βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ , επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 15 ημέρες, ενώ βεβαιώθηκαν επίσης και πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στους παραβάτες πελάτες που δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκε επιπλέον διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της καφετέριας γιατί στον κλειστό χώρο του καταστήματος και σε τραπέζια, βρέθηκαν τασάκια με αποτσίγαρα.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων, προχθές βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ. και με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη άλλης καφετέριας.

Πηγή: Ελευθερία

Previous ArticleNext Article