Ελασσόνα

“Λίφτινγκ” σ’ αυτο το Δημοτικό Σχολείο της επαρχίας Ελασσόνας (ΦΩΤΟ)

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών του μονάδων προχωρά με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις σταδιακά ο Δήμος Ελασσόνας, εναρμονισμένος με τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η πολυπόθητη εξοικονόμηση ενέργειας.
Τελευταία παρέμβαση που ολοκληρώθηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας, είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, ένα έργο προϋπολογισμού 36.717,39 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), το οποίο υλοποιήθηκε από τον ανάδοχο του έργου Κωνσταντίνο Γκουγκουλή & ΣΙΑ ΕΠΕ.
Έχουν προηγηθεί ενεργειακές αναβαθμίσεις και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας καθώς και στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την ενεργειακή θωράκιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, Γυμνασίου Βερδικούσιας και Καλλιθέας. Παράλληλα αντικατάσταση κουφωμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας και Καλυβίων, ενώ ξεκίνησε το μεγάλο έργο συντηρήσεων ύψους 431.300,00 ευρώ σε επιπλέον 8 σχολικές μονάδες.
«Γίνονται σημαντικά βήματα, όχι μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας αλλά και για τον εκσυγχρονισμό τους. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει πολλά σχολικά κτίρια αλλά κι εμείς μεγάλη θέληση για δουλειά, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές, συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή τους στο σχολείο καλύτερες. Ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου ανταποκρινόμαστε καθημερινά σε αυτές με κάθε μέσο» τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας.
Τα υφιστάμενα κουφώματα, ειδικά στις αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τις φτωχές θερμομονωτικές τους ιδιότητες ήτανε και επισφαλή λόγω των φθορών που είχαν παρουσιάσει. Τα νέα κουφώματα θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου λόγω των χαμηλότερων συντελεστών θερμοπερατότητας των πλαισίων και των χαμηλής εκπομπής υαλοπινάκων αλλά και λόγω της καλύτερης αεροστεγανότητας που προσφέρουν. Επιπλέον θα βελτιώσουν τις εσωτερικές συνθήκες θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης. Τέλος, τα νέα κουφώματα θα είναι και πιο ασφαλή για τους μαθητές κατά τη χρήση τους αλλά και σε περίπτωση θραύσης.
Previous ArticleNext Article