Λάρισα

Λιακούλη: «…Ως εδώ και μη παρέκει!»

Με δήλωσή της παρενέβη δημόσια η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για το θέμα της ανάκλησης της απόφασης του Υπ Παιδείας για τα επτά λύκεια του νομού –θέμα το οποίο η ίδια είχε αναδείξει για την Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης και στη συνέχεια και για τα υπόλοιπα έξι σχολεία με ερώτησή της στην αρμόδια Υπουργό, επισημαίνοντας , τα εξής :

«Μπροστά στη γενική κατακραυγή και μετά από τον αγώνα που έδωσαν οι τοπικές κοινωνίες, το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφασή του για κατάργηση τμημάτων προσανατολισμού Λυκειακών Τάξεων σε επτά σχολεία του νομού, μεταξύ των οποίων η ιστορική Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης, ο Πλατύκαμπος, το Αρμένιο, η Κοιλάδα, η Αγιά, το Συκούριο και το Μακρυχώρι .

Χωρίς καμία διαβούλευση, καμία στοιχειώδη ενημέρωση, γνωστοποίησαν πριν λίγες μέρες, μια απόφαση που πήραν, για μαθητές της Γ Λυκείου, που φέτος ετοιμάζονται για την μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, δημιουργώντας ένα χάος στη ζωή τους.

Μάχη για τα αυτονόητα!

Για μια ακόμη φορά, φορείς, γονείς, μαθητές, βουλευτές και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, δώσαμε μάχη για τα αυτονόητα !

Ερωτήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις στην ηγεσία του Υπουργείου, διαμαρτυρίες, γενικές συνελεύσεις, ψηφίσματα συμβουλίων κλπ

Όλα αυτά για μια απόφαση που λήφθηκε στο γόνατο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο ! Μια απόφαση για την οποία δεν ρωτήθηκε κανείς, δεν είπε τη γνώμη του κανείς, που τελικώς επιβλήθηκε, απλώς , εκ των άνω…

Χαρακτηριστική περίπτωση του πώς ακριβώς λειτουργεί το περιβόητο «επιτελικό» τους κράτος!

Με επιτελείς, επιτελάρχες και επιτελεία, που δεν καταλαβαίνω ..τί αλήθεια , τελικά , …επιτελούν ;

«Είπα –ξείπα», είναι μια πολιτική εικόνα που αποδεικνύει ακριβώς ότι όλα γίνονται εκ του προχείρου και όποιον…πάρει ο Χάρος!

Ποιος αλήθεια θα απολογηθεί στην τοπική κοινωνία για αυτή την ανεπίτρεπτη πολιτική προχειρότητα ; Κανείς;

Ποιος θα απολογηθεί που ξεσήκωσε στο πόδι τις τοπικές κοινωνίες και έβαλε τα παιδιά στην αναζήτηση νέων προγραμμάτων, νέων ωραρίων, νέας ζωής; Κανείς;

Η ανάκληση της απόφασης αυτής, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση . Το ελάχιστο !

Ένα γονατογράφημα που πήραν πίσω είναι και μάλιστα ζητούν και …συγχαρητήρια για την …επιτυχία , αντί να απολογηθούν.

Ε, όχι και συγχαρητήρια! Ως εδώ και μη παρέκει !»

Previous ArticleNext Article