Λάρισα

Λιακούλη: «Η Δολίχη Ελασσόνας, στηρίζει τον Πολιτισμό και Αθλητισμό»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Δολίχη του δ.Ελασσόνας , με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΙΔΑ», παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παραδοσιακή μουσική και εκδηλώσεις , ενώ συνοδεύτηκε από βραβεύσεις αθλητριών και αθλητών του χωριού που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις ,στις οποίες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα , στην όμορφη Δολίχη του Δήμου Ελασσόνας. Είμαστε όλοι ξανά συγκεντρωμένοι σήμερα εδώ , μετά την απουσία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης τα τελευταία 2,5 χρόνια, λόγω των αποκλεισμών της πανδημίας, για να αναδείξουμε εκδηλώσεις που είναι μεγάλης σημασίας για την τοπική κοινωνία, γιατί μας φέρνουν σε επαφή με τους ανθρώπους του τόπου μας , τους ανθρώπους της αγροτιάς , της κτηνοτροφίας και του μόχθου και όλοι μαζί μοιραζόμαστε στιγμές, επικοινωνούμε και συνυπάρχουμε στο χρόνο αυτό.

Με χαρά βλέπω σήμερα, η πείρα να συμπορεύεται με τα νιάτα μας, όλοι μαζί σε έναν κύκλο αγκαλιάς, με την παράδοση να κυριαρχεί , μέσα από τη δροσιά των νέων ανθρώπων και τη σοφία των παλαιότερων.Αυτό χρειάζεται και η Χώρα μας, σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, με οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, με εθνικές προκλήσεις και δυστυχώς με σοβαρά εσωτερικά θέματα-των τελευταίων ημερών- που θέτουν ουσιαστικά ερωτήματα για την προάσπιση της Δημοκρατίας μας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο που δημιούργησε αυτή την υπέροχη εκδήλωση παράδοσης, χωρίς να λησμονήσει τα παιδιά που διακρίθηκαν στο χώρο του αθλητισμού , όπως η Μαρία-Ευαγγελία, που είχα τη χαρά να βραβεύσω εκ μέρους του συλλόγου, για την περίφημη πορεία της στο άθλημα του taekwondo, αλλά και όλα τα κορίτσια και αγόρια του χωριού , τους αθλητές μας που διαπρέπουν σε διάφορα είδη αθλητικών δραστηριοτήτων και σε όλα τα νέα παιδιά που τολμούν να συναγωνίζονται και να κατακτούν στόχους . Εμείς σας καμαρώνουμε , μαζί με τους γονείς και τους παππούδες σας. Καμαρώνουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί , λέμε αυτά τα όμορφα ΝΑΙ στη ΖΩΗ ! Πρώτα από όλα η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε όμορφου χωριού μας. Πρώτα ο Νομός μας και οι Άνθρωποί μας».

Previous ArticleNext Article