Λάρισα

Λαρισαίος προγνώστης καιρού ξεκαθαρίζει: «Με ήλιο θα κάνουμε Χριστούγεννα, με χιόνια προς την Πρωτοχρονιά!

Ηλιόλουστα Χριστούγεννα προβλέπει ο προγνώστης-αναλυτής καιρού από τη Λάρισα, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, αλλά για την Πρωτοχρονιά η πρόγνωσή του είναι διαφορετική, περιγράφοντας μια πολύ διαφορετική εικόνα, χιονισμένη.

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

«Η πρόσκαιρη ψυχρή μεταφορά τις επόμενες ημέρες, δεν θα σταθεί εμπόδιο ώστε να ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία σταδιακά μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως λοιπόν φαίνεται στους προγνωστικούς χάρτες με μικρές αποκλίσεις το διάστημα από τις 28 Δεκέμβρη μέχρι και τις πρώτες 2 με 3 ημέρες του Ιανουαρίου, θα χαρακτηριστεί ψυχρό έως πολύ ψυχρό για τον Ελλαδικό χώρο.

Μέχρι στιγμής ο χειμώνας δεν έδειξε τα δόντια του στη χώρα μας.

Φαίνεται ότι αυτή η ώρα πλησιάζει.

Μετά την λήξη της πρόσκαιρης ψυχρής μεταφοράς και το διάστημα 21 έως και 26  και πιθανώς 27 Δεκέμβρη, αυτό που έχω να τονίσω, και σε αντίθεση με τα Πασχουγεννα και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που ακούγαμε ότι θα έχουμε όλο αυτό το διάστημα, η αλήθεια είναι η εξής :

Η μεταφορά των θερμότερων αερίων μαζών θα γίνει με βόρειο άνεμο . (!)

Αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε σταδιακά σε ένα μοτίβο με χαμηλές θερμοκρασίες πρωί και αργά το βράδυ, τοπικές ομίχλες και πάχνη, ενώ θα υπάρχει μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά σε σχέση με το μεσημέρι.

Θα βλέπουμε με λίγα λόγια τιμές κοντά στο μηδέν ή και κάτω από το μηδέν σε πιο ορεινές περιοχές και όχι μόνο, και το μεσημέρι 14 με 17 βαθμούς στα βορειότερα, και λίγο υψηλότερες στα νότια.

Όλα αυτά βέβαια θα αποτελέσουν παρελθόν τις ημέρες που σας έγραψα στην αρχή.

Για τον Ιανουάριο πέρα από μια πιθανή επέκταση του ψύχους στις αρχές του μήνα, η εικόνα και η τάση είναι για μεγάλο διάστημα και μέχρι τις 18 με 19 να μας θυμίσει Δεκέμβρη με ήπιες θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα ψυχρές μεταφορές μετά τις 19 του μήνα».

Previous ArticleNext Article