Λάρισα

Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί σε σεμινάριο για περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δάσος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ως Συντονιστής Φορέας του Δικτύου «Μαθαίνω για τα Δάση», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», υλοποίησαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των σχολικών μονάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια στο δάσος».

Το σεμινάριο στόχευε στο να γωρίσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα τη φιλοσοφία και τους στόχους του Διεθνούς Δικτύου, καθώς και το νέο εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για το δάσος», κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Εναρκτήριο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Δ. Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, η οποία χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», στο οποίο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έχει την τιμή να προεδρεύει και στο οποίο συμμετέχει μεγάλος αριθμός σχολείων από πολλές χώρες, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που προσφέρουμε στα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας συμβάλλει στην έγκαιρη καλλιέργεια μιας νέας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας, από την οποία θα προκύψουν μελλοντικοί ενεργοί πολίτες και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό  να έχει δυναμική παρουσία στη σχολική ζωή.

Τη διαδικτυακή ημερίδα χαιρέτισαν, επίσης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης  κ. Ευαγγελία Μπούτσκου,  η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, καθώς και τα υπόλοιπα μελη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Διεύθυντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου συγχαίρει θερμά τους/τις μαθητές/τριες, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους/τις Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενους/ες των Σχολικών Μονάδων που συμετείχαν και που διακρίθηκαν στον ανωτέρω διαγωνισμό. Ιδιαίτερα συγχαίρει τις Εκπαιδευτικούς του 3ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, κ. Αθηνά  Καρατάσιου και κ. Μάρθα Παλτσανιτίδου για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και τη βράβευση του έργου τους «Τα μονοπάτια του δάσους».

Previous ArticleNext Article