Λάρισα

Λάρισα: Νεαρός οδηγός με κλήσεις άνω των 13.000 ευρώ

Μια καταδίωξη που άρχισε τυχαία, καθώς ένας 24χρονος οδηγός, που είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του ηλεκτρονικά, αλλά όπως αποδείχθηκε κινούσε παράνομα το αυτοκίνητο, μόλις αντίκρισε το περιπολικό της ΕΛΑΣ που είχε ενεργοποιήσει την σειρήνα και τον φάρο φοβήθηκε και ξεκίνησε μια τρελή πορεία φυγής, ώστε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί αρχικά δεν κυνηγούσαν τον 24χρονο οδηγό με το όχημα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ακινητοποιημένο. αλλά ένα δίκυκλο που είχε παραβιάσει ερυθρούς σηματοδότες και που δυστυχώς ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει μέσα στην κίνηση.

Η απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στη Λάρισα με «πρωταγωνιστή» έναν νεαρό ιδιοκτήτη αυτοκινήτου και την Ελληνική Αστυνομία καθώς όπως αποδείχθηκε ο πρώτος κινούσε παράνομα το όχημά του που είχε δηλωθεί ότι βρίσκεται σε φορολογική ακινησία και νόμισε ότι το περιπολικό κυνηγούσε εκείνον. Όταν πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει, έριξε στο οδόστρωμα δυο οδηγούς μοτοσικλετών οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά του και περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη. Η συγκεκριμένη κίνηση του 24χρονου προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που είδαν μπροστά τους έναν οδηγό IX να προσπαθεί, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, να διαφύγει και ξεκινούν την καταδίωξη ενός IX που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας με μια τρελή πορεία μέσα στην πόλη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου και να τον προσάγουν στην Διεύθυνση της Αστυνομίας, επιβάλλοντάς του πρόστιμα ύψους άνω των 13.000 ευρώ.

Ο 24χρονος Λαρισαίος οδηγός και ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα άνω των 13.000 ευρώ εκ των οποίων οι 10.000 ευρώ αφορούν σε παράνομη κίνηση οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν σε πρόστιμο για διπλά Τέλη Κυκλοφορίας (600 ευρώ), παραβίαση σε 2 κόκκινα φανάρια (1.400 ευρώ), αντίθεση κίνηση σε μονόδρομο (200 ευρώ), ανασφάλιστο όχημα (πρόστιμο για ιδιοκτήτη ΙΧ και οδηγό 1.000 ευρώ) και έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας (75 ευρώ).

Συνολικά τα πρόστιμα που επέβαλλε η Τροχαία ανέρχονται σε 2.675 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 10.600 ευρώ θα επιβληθούν από την Εφορία και θα χρεωθούν στο Taxisnet μέσω της ΑΑΔΕ. Συνολικά λοιπόν η κίνηση του οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας θα κοστίσει στον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του 13.275 ευρώ!

politispress.gr

Previous ArticleNext Article