Λάρισα

Λάρισα: Νέα συνέλευση αγροτών το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας – Κάλεσμα να έρθουν κι άλλα τρακτέρ

Σε κλιμάκωση του αγώνα καλούν τους συναδέλφους τους οι Θεσσαλοί αγρότες που κινητοποιούνται για τέταρτη μέρα με τα τρακτέρ τους παραταγμένα στην έξοδο της Λάρισας προς Αθήνα, 200 μέτρα πριν τον κόμβο Νίκαιας της ΠΑΘΕ.

Το απόγευμα στις 19.00 θα κάνουν στο μπλόκο μια αποτίμηση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτών από τα διάφορα χωριά και στη συνέχει η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος της Συντονιστικής Σωκράτης Αλειφτήρας ανέφερε ότι “ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που τώρα που βγήκαμε στο δρόμο είναι λαλίστατος, δεν συζητούσε μαζί μας όλο το προηγούμενο διάστημα που μέσα από τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους μας το ζητούσαμε. Θα πάμε σε συνάντηση, στο χρόνο που θα αποφασίσουμε μέσα από τις συνελεύσεις μας, όχι μόνο με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών“.

Σε σχέση με το πετρέλαιο οι αγρότες που κινητοποιούνται υποστηρίζουν ότι η μείωση κατα 25% για τους συνεταιρισμένους αγρότες και της συμβολαιακής που ανακοίνωσε ο κ.Λιβανός αφορά τους μισούς αγρότες.

Σχετικά με την επιδότηση του αγροτικού ρεύματος που εξαγγέλθηκε, ο κ. Αλειφτήρας τόνισε ότι αυτή αφορά σε ποσοστό 80% τους τελευταίους μήνες του 2021 και κατά 50% τους δυο πρώτους του 2022, όταν οι υψηλές καταναλώσεις ρεύματος για την άρδευση γίνονται από τον Μάρτιο και μετά.

Αύριο, αγρότες από τον Τύρναβο και το Δαμάσι, που κλείνουν κάθε μέρα το απόγευμα για μια ώρα το δρόμο Λάρισας – Κοζάνης με τρακτέρ στην είσοδο του Τυρνάβου, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ , στη Λάρισα.

Πηγή: ertnews.gr

Previous ArticleNext Article