Λάρισα

Λάρισα: Με τι καιρό θα κάνουμε Θεοφάνεια – Πότε έρχεται τσουχτερό κρύο με πιθανότητα ακόμη και χιονιού

Μέχρι και τα Θεοφάνεια όλα δείχνουν ότι δε θα έχουμε αξιόλογη μεταβολή του καιρού, τονίζει στην εκτίμησή του ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας. Σημειώνει ωστόσο πως μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένονται ιδιαίτερα ψυχρές μάζες με αυξημένη πιθανότητα χιονιού και στα πεδινά.

Αναλυτικά αναφέρει: Δεν αλλάζει ιδιαίτερα το καιρικό μοτίβο μέχρι και τα φώτα περίπου. Έτσι λοιπόν τα κυρία χαρακτηριστικά θα είναι οι σχετικά ήπιες θερμοκρασίες, οι τοπικά πυκνές ομίχλες που σε κάποιες περιπτώσεις θα παραμένουν σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας και οι τοπικές βροχές κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, Δυτικών ηπειρωτικών, ανατολικών, νοτίων νησιωτικών του Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη.

Σταδιακή μεταβολή βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, από την ημέρα των φώτων και από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές, μπόρες αλλά και χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα.

Ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες, θα καλύψουν σταδιακά μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, και όπως φαίνεται και την χώρα μας το διάστημα περίπου από 9-10 Γενάρη και μετά.

Αυξημένη πιθανότητα για πεδινές χιονοπτώσεις. Θα χρειαστεί να περιμένουμε όμως για τις τελικές θέσεις των συστημάτων που θα κρίνουν και τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Με μια πρώτη εικόνα, το κρύο δεν θα μας αφήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα. Πραγματικά  έχει τεράστιο ενδιαφέρον η καιρική εξέλιξη.

Αναλυτικά :

Τρίτη 02.01.2024 : Στο Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, ακριτικά δυτικής Μακεδονίας, παράκτια βόρειο δυτικής Πελοποννήσου, Νησιά νοτίου, ανατολικού, νότιοανατολικού Αιγαίου, Κρήτη, και πολύ τοπικά πιθανώς τμήματα του Έβρου, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, ανά διαστήματα, λίγο πιο έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Βελτίωση μέχρι το βράδυ. Τοπικά πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά, πρωί και βράδυ.

Μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 12 με 14, στα νότια 15 με 18 και στα νησιωτικά 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 03.01.2024: Όπως και την προηγούμενη ημέρα, στις ίδιες περιοχές, λίγα, τοπικά φαινόμενα, αλλά με πιθανά ανοίγματα ενδιάμεσα. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Τοπικά πυκνές ομίχλες πρωί, αλλά και βράδυ στα ηπειρωτικά.  Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια μόνο.

Μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 8 με 15 βαθμούς, στα νότια 15 με 18 και στα νησιωτικά 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας

Πέμπτη 04.01.2024 : Στο νότιο κυρίως Ιόνιο, νότιο ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη (πολύ τοπικά) αυξημένες νεφώσεις με μικρά ανοίγματα και λίγες τοπικές βροχές.  Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις. Ομίχλες κυρίως το πρωί στο εσωτερικό. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 13 με 16 βαθμούς, στα νότια 16 με 20 βαθμούς, και στα νησιωτικά 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 05.01.2024: Στο βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, και πολύ τοπικά στο νότιοανατολικό Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά σε σχετικά υψηλότερα στα υπόλοιπα. Ομίχλες κυρίως το πρωί.

Μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 11 με 15 στα νότια 14 με 20 και τοπικά 21 και στα νησιωτικά 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 06.01.2024: Αρχικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στην ημέρα (δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμη την ώρα εισόδου, ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) και από τα δυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές, μπόρες Ή τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά, και προς του Αι Γιάννη και σε νησιωτικά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις σε ορεινά αλλά μεγάλα υψόμετρα. Θερμοκρασία αρχικά σε σχετικά υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νότια, αλλά με σταδιακή πτώση μέσα στην ημέρα από τα βόρεια.

Πιθανές μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 11 με 15 βαθμούς, στα νότια 14 με 19, τοπικά 20 και στα νησιωτικά 18 με 20 τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article