Λάρισα

Λάρισα – Κορωνοϊός: Μείωση στους θανάτους έως και 50% το τελευταίο 20ήμερο

Οδεύοντας προς την άρση των μέτρων της πανδημίας με ορίζοντα πιθανόν το Πάσχα μπορούμε να δούμε ακόμη και τους σκληρούς δείκτες να υποχωρούν στην περιοχή μας, σταδιακά αλλά σταθερά.

Η LarissaPress μιλώντας με ανθρώπους των δύο νοσοκομείων διαπίστωσε ότι το τελευταίο 20ήμερο βλέπουμε μια πτώση στους θανάτους της τάξης τουλάχιστον του 50%. Αιτίες είναι ότι η «Όμικρον» δεν κάνει τόσο σοβαρή νόσηση αλλά χτυπά κυρίως τους ανεμβολίαστους. Επίσης οι νοσηλείες που καταγράφονται είναι λίγων ημερών για τους περισσότερους. Όμως ακόμη και την εποχή της κυριαρχίας της «Όμικρον», πολλοί θάνατοι υπολογίζονται και χρεώνονται στην «Δέλτα». Οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», σημειώνουν πως αυτή η μετάλλαξη είναι που έδωσε τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη, από την αρχή της πανδημίας.

Από την άλλη η Λάρισα συνεχίζει να είναι σταθερά ψηλά στα ημερήσια κρούσματα. Εδώ και πολύ καιρό είναι πέριξ των 400 κρουσμάτων ημερησίως κατά μέσο όρο με κάποιες ημέρες αυτά να φτάνουν μέχρι και έως και τα 600. Από αυτά τουλάχιστον τα 200 κρούσματα καθημερινά επισκέπτονται τα επείγοντα των νοσοκομείων σε κάθε εφημερία. Η αποκλιμάκωση σε αυτό τον τομέα είναι απαραίτητη για να πέσει και ο δείκτης θετικότητας. Σταθερά επίσης κινούνται τα λύματα τα οποία καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση η ομάδα του καθηγητή Χατζηχριστοδούλου.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article