Λάρισα

Λάρισα: Κινέζικα Self test προκαλούν έκπληξη και απορία

Φαίνεται πως όλα δεν ήταν… ρόδινα αναφορικά με τα self test στη Λάρισα. Η πρώτη παρτίδα της  εταιρείας Roche είχε όλα όσα χρειαζόταν για να γίνει το τεστ, όπως μπατονέτα, υγρά αντιδραστήρια αλλά και το εξάρτημα που έδειχνε το αποτέλεσμα.

Όμως όταν η προμήθεια από την χώρα μας άλλαξε και η δεύτερη παρτίδα ήταν κινεζικής προέλευσης τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους φαρμακοποιούς αυτή η παρτίδα σε κάποιες περιπτώσεις εμφάνιζε έλλειψη από το υγρά αντιδραστήρια που είναι μέσα στο μπουκαλάκι. Έτσι όσοι το έπαιρναν και διαπίστωναν την έλλειψη το γύριζαν πίσω προκαλώντας έκπληξη στους φαρμακοποιούς οι όποιοι αντικαθιστούσαν το τεστ. Αυτό συνέβη από τις ημέρες του Πάσχα και μετά.

Πλέον μπορεί η προμήθεια να μην έχει αλλάξει αλλά μαζί με την συσκευασία που έχει μέσα 15 τεστ, έρχονται εξτρά και κάποια μπουκαλάκια με αντιδραστήρια. Το ζήτημα είναι ότι πλέον οι φαρμακοποιοί ελέγχουν κάθε τεστ ξεχωριστά πριν το παραδώσουν για να είναι σίγουροι ότι όλα είναι εντάξει και δεν λείπει υγρό από το μπουκαλάκι!

Π.Γ.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article