Λάρισα

Λάρισα: Η πιο καυτή πόλη της Ελλάδας σήμερα-42 βαθμούς άγγιξε η θερμοκρασία

Με βεντάλιες, ομπρέλες για τον καυτό ήλιο, μπουκάλια νερό, ακόμα και δροσιά από το σιντριβάνι του Συντάγματος, Αθηναίοι και τουρίστες προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, που ανέβασε το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το ακραίο θερμικό κύμα που έπληττε τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, ήρθε και στη χώρα μας.

Αγκαλιά με τους ανεμιστήρες προσπαθούν οι περισσότεροι να τα βγάλουν πέρα με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, καθώς η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές έφτασε ακόμα και τους 42 βαθμούς, με τους μαγαζάτορες να μην απειλούνται από τη ζέστη του καύσωνα, αφού όπως λένε έχουν ήδη καεί από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Λάρισα είναι σήμερα η πιο καυτή πόλη της Ελλάδας καθώς η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο στους 42 βαθμούς. Στους 41 βαθμούς η Λαμία και η Λειβαδιά, στους 40 ο Βόλος και η Θήβα, ενώ 39 βαθμούς δείχνει το θερμόμετρο σε Αττική, Χαλκίδα, Άργος και Τρίπολη.

Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα και στα νησιά, με τη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο στους 38 βαθμούς.

Με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο και το θερμόμετρο στην Αττική να δείχνει έως 39 βαθμούς, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν άντεξαν να βγουν έξω στον καυτό ήλιο και προτίμησαν «την ακριβή συντροφιά» του κλιματιστικού.

Ωστόσο, ως γνωστόν, έχει ο καιρός γυρίσματα, και έτσι την Παρασκευή το σκηνικό αλλάζει με καλοκαιρινά  μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας.

madata.gr

Previous ArticleNext Article