Λάρισα

Λάρισα: Έρευνα σε βάθος για τη συμπλοκή μαθητών σε εκδρομή – Στο “κάδρο” των ευθυνών και καθηγητές συνοδοί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες διερεύνησης και επιβολής ποινών για το περιστατικό της συμπλοκής μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Δολιανών Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις ανήλικοι μαθητές του Λυκείου των Ιωαννίνων να καταλήξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την παροχή πρώτων βοηθειών. Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αλλά και της Διεύθυνσης του 7ου ΕΠΑΛ προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του 7ου ΕΠΑΛ κ. Νίκο Σταφύλη χθες ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι τέσσερις μαθητές του σχολείου, δύο 15χρονοι και δύο 17χρονοι και κατόπιν συνεδρίασης να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Σταφύλης ξεκαθάρισε ότι κάθε μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή

και μάλιστα άμεσα επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Δολιανών, ενώ τόνισε ότι είναι κρίμα να αμαυρώνεται η εικόνα ενός σχολείου από ένα τέτοιο περιστατικό. «Στην εκδρομή συμμετείχαν 500 μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας με 11 λεωφορεία και 25 συνοδούς καθηγητές και ένας καβγάς μεταξύ λίγων μαθητών πήρε άσχημες διαστάσεις. Είναι άδικο για όλα τα παιδιά γιατί αυτή τη στιγμή εκτός του ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καταδικαστέο περιστατικό, πλήττεται και η εικόνα του σχολείου» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο ΔΔΕ κ. Νίκος Ζέρβας υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση εκκίνησε άμεσα τις διαδικασίες για να διερευνηθούν και ευθύνες των συνοδών, καθώς τα παιδιά που πιάστηκαν στα χέρια είχαν απομακρυνθεί από τους άλλους εκδρομείς. «Φυσικά θα διερευνήσουμε κάθε πτυ- χή του περιστατικού και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Εμείς ως Διεύθυνση εξετάζουμε την πλευρά των εκπαιδευτικών, αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος και το σχολείο την πλευρά των μαθητών και φυσικά θα υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες. Θα πρέπει όμως να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή το σχολείο μας υπέδειξε στην Αστυνομία τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συμπλοκή και συνεργάστηκε με τις αρχές, ενώ και οι διευθυντές των δύο σχολείων είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή βίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν συνέπειες».

Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, το αργότερο αύριο, θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων για να αποφασιστεί η τιμωρία των μαθητών. Αποβολή ή αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι οι δύο ποινές που μπορούν να επιβληθούν και αυτό εξαρτάται από το αν ο μαθητής έχει επιδείξει και στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά που κλιμακώνεται ή ήταν ένα τυχαίο μεμονωμένο γεγονός.

Πηγή: Ελευθερία (Νατάσας Πολυγένη)

Previous ArticleNext Article