Λάρισα

Λάρισα: Eνοχος για τον βιασμό της πρώην φίλης του σε πάρτι ενηλικίωσης

Καταδίκη πέντε ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρισας στον 21χρονο σήμερα Βολιώτη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βίασε σε πάρτι ενηλικίωσης τη συνομήλικη πρώην φίλη του.

 

Ενοχος για τον βιασμό της πρώην φίλης του κρίθηκε χθες ένας 21χρονος σήμερα Βολιώτης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Κακουργιοδικείο Λάρισας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βιασμού της συνομήλικης πρώην φίλης του, κατά τη διάρκεια πάρτι ενηλικίωσης που έγινε στο σπίτι κοινού φίλου των δύο παιδιών, που όταν τελέστηκε το αδίκημα ήταν 18 χρόνων.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Χθες το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων χωρίς αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ο 21χρονος άσκησε το δικαίωμα να κάνει έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών.

«Ανέφερε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση το γεγονός της συνουσίας είναι “αδιαμφισβήτητο” προσθέτοντας πως για την άσκηση βίας δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία όπως μια ιατροδικαστική εξέταση που να τεκμηριώνει σωματικές κακώσεις.

Ως προς το κρίσιμο σημείο, αυτό της συναίνεσης, δεν μπορώ με βεβαιότητα στη συνείδηση μου να πω ότι υπήρξε ρητή εκφορά σαφούς και αντιληπτής υπό τις περιστάσεις έλλειψη της συναίνεσης για τις πράξεις αυτές» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου κατά πλειοψηφία, 5-2, μειοψηφούντων δύο ενόρκων.

Στην ακροαματική διαδικασία που είχε προηγηθεί απολογούμενος ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει εξαρχής, πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας και πως ο ίδιος δεν προέβη στην πράξη του βιασμού, όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κοπέλα θέλησε να αλλάξει ρούχα και επειδή ο πρώην φίλος της είχε το κλειδί του δωματίου ανέβηκαν μαζί στον πάνω όροφο του σπιτιού που γινόταν το πάρτι. Η μηνύτρια είπε πως η πόρτα κλειδώθηκε εν αγνοία της και πως ο πρώην φίλος της την έπιασε από τα χέρια, της έκλεισε το στόμα και τη βίασε, πιάνοντάς την από τα μαλλιά για να την ακινητοποιήσει.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν όταν ο δράστης φέρεται να ολοκλήρωσε την πράξη του, τηλεφώνησε από το τηλέφωνο της κοπέλας στον 18χρονο φίλο του, ιδιοκτήτη του σπιτιού και του ζήτησε να ξεκλειδώσει το δωμάτιο, όπως και έγινε.

Η κοπέλα διηγήθηκε στις φίλες της τι συνέβη και λίγες ώρες αργότερα διάβαινε την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 18χρονο πρώην φίλο της. Κατήγγειλε επίσης για συνέργεια σε βιασμό τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι, ο οποίος ωστόσο με βούλευμα έχει απαλλαγεί των κατηγοριών που αντιμετώπιζε.

taxydromos.gr

Previous ArticleNext Article