Ένα μουσείο με χρώμα…βυσσινί λειτουργεί ήδη στη Λάρισα και πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μουσείο της ΑΕΛ μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία του Λαρισαίου συλλέκτη Χρυσοβαλάντη Μπέσιου.

Στο “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ – Βυσσινί Ιδιωτικό Μουσείο”, όπως ονομάζεται ο χώρος, θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει από κοντά μία τεράστια συλλογή κυρίως από φορεμένες φανέλες της ΑΕΛ (ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’70), ποδοσφαιρικά παπούτσια, λάβαρα, μετάλλια, μπάλες, δελτία ποδοσφαιριστών της ομάδας και διάφορα άλλα αντικείμενα ακόμη και μέσα από τα γραφεία της ΑΕΛ παλαιότερων ετών!

Όπως μας αναφέρει ο Μπέσιος Χρυσοβαλάντης “αυτή είναι η εξέλιξη μιας προσπάθειας 4 και πλέον ετών, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δει την ιστορία της ΑΕΛ μέσα από όλα αυτά τα αντικείμενα και να μοιραστεί μαζί μας σκέψεις και εικόνες που θα του φέρει το κάθε έκθεμα!”.

Το μουσείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το κατάστημα πυροσβεστικών ειδών Μπέσιος, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 90 στη Λάρισα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με το μουσείο στο 6936871753, Facebook ως ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ – Βυσσινί Ιδιωτικό Μουσείο και στο Instagram με όνομα χρήστη @visini_idiotiko_mousio.

kosmoslarissa.gr