Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια ακριβώς, μέχρι να λάβει και δικαστικά τέλος η πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας 55χρονης σήμερα Βολιώτισσας από τον πρώην σύζυγό της, όταν αυτός την είχε περιλούσει με οινόπνευμα και της είχε βάλει φωτιά το 2014…

Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής η 55χρονη, που είχε υποστεί το Νοέμβριο του 2014 εγκαύματα πρώτου βαθμού στο πρόσωπο και στο σώμα της σε ποσοστό μάλιστα 30%, έδωσε τόπο στην οργή χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας, όπου συζητήθηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και η ποινή που είχε αρχικά επιβληθεί στον 64χρονο σήμερα δράστη, μειώθηκε στα έξι χρόνια κάθειρξη, από τα δέκα.

Όλα όσα είχαν συμβεί τη νύχτα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου του 2014 σε διαμέρισμα κεντρικής πολυκατοικίας στον Βόλο, ξαναζωντάνεψαν χθες στην αίθουσα του ΜΟΕ Λάρισας, με την παθούσα να περιγράφει όλα όσα είχε ζήσει μπροστά στα τρία τους παιδιά. Το ζευγάρι είχε χωρίσει επτά χρόνια πριν το γεγονός και η ερωτική αντιζηλία φέρεται να ήταν η αιτία, που ο 64χρονος προέβη στην πράξη του. Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα εκείνη ο 64χρονος είχε πάει στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του και μετά από έντονο καβγά είχε πάρει δύο μπουκάλια με οινόπνευμα, περιέλουσε τη γυναίκα και της έβαλε φωτιά με αναπτήρα.

Εκείνη, παρά τον πανικό και τους πόνους, κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και άρχισε να φωνάζει, ζητώντας βοήθεια. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Στο «Αχιλλοπούλειο» μεταφέρθηκε επίσης ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος υπέστη ελαφρά εγκαύματα και ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζε «Μαρία σ’ αγαπώ ώς τον θάνατο». Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο δράστης συνελήφθη και διανυκτέρευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας στις 15 Οκτωβρίου του 2015 ο κατηγορούμενος, που είχε εν μέρει ομολογήσει την πράξη του, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι είχε οδηγηθεί στην πράξη του από αγανάκτηση για ανάρμοστη συμπεριφορά της πρώην συζύγου του. Η δίκη στο ΜΟΕ Λάρισας είχε αναβληθεί το 2020 λόγω της πανδημίας και έγινε χθες, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει ακόμη ένα ελαφρυντικό, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς ο 64χρονος ζήτησε συγγνώμη τόσο από την πρώην σύζυγό του, όσο και από το δικαστήριο.

Το ΜΟΕ του επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 6 ετών, καθώς η παθούσα αν και επέμεινε στην κατηγορία εναντίον του, δήλωσε κατηγορηματικά πως το ζήτημα έχει λήξει. «Έχω αλλάξει κεφάλαιο χάριν των παιδιών», φέρεται να δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν την έχει απασχολήσει από τότε ο πρώην σύζυγός της.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, δικηγόρος Λάρισας κ. Γ. Αποστολόπουλος ανέφερε τα εξής: «Το τραγικό και ασύλληπτο περιστατικό συνέβη όταν ο κατηγορούμενος, σύζυγος του θύματος επί πολλά έτη, επιχείρησε ηθελημένα να βάλει φωτιά στη σύζυγό του προκειμένου να της αφαιρέσει με αυτόν τον βάναυσο τρόπο τη ζωή. Η ενέργεια αυτή του κατηγορούμενου ήταν προσχεδιασμένη και γι’ αυτό εξ αρχής η κατηγορία ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία εν τέλει και του αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του.

Το θύμα-εντολέας μου από την πράξη αυτή του κατηγορούμενου, την οποία άλλωστε ομολόγησε, παρολίγον να χάσει τη ζωή της και ως εκ θαύματος δεν επήλθε το απευκταίο. Παρά την τραγική αυτή εμπειρία της η παθούσα επέδειξε τεράστιο ψυχικό σθένος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας και επεδίωξε με τη στάση της την αναγνώριση μιας ακόμη ελαφρυντικής περίστασης υπέρ του κατηγορουμένου προκειμένου να μειωθεί η πρωτόδικη ποινή κάθειρξης, αποδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής. Δεχόμαστε απόλυτα την κρίση του δικαστηρίου το οποίο έδωσε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επιβλήθηκε η ποινή που του επιβλήθηκε».

e-thessalia.gr