Ελασσόνα

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: “Τίποτα πια στην τύχη”

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας έχει ως εξής:

Η χθεσινή πτώση γυψοσανίδων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και ενώ έχει προηγηθεί η κατάρρευση τμήματος της στέγης του ίδιου σχολείου το Νοέμβρη του 2021, φέρνει προ των ευθυνών τους τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας και τους κυβερνώντες που αφήνουν “γυμνά” από κάθε άποψη τα σχολεία και στην “τύχη” τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Δεν χωράει πλέον καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία για τη μη άμεση ανακατασκευή της στέγης του συγκεκριμένου σχολείου. Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και οι γονείς δεν μπορούν να περιμένουν το πότε θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, πιθανότατα στο τέλος του χρόνου κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, για να κατασκευαστεί ταυτόχρονα και η στέγη.

 Το έγκλημα στα Τέμπη έχει συγκλονίσει και έχει εξοργίσει το λαό μας. Η προχθεσινή λαοθάλασσα σε όλη τη χώρα, η μεγάλη συγκέντρωση μαθητών και εργαζομένων στην πόλη μας έστειλαν το μήνυμα ότι οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας δεν κοστολογούνται. Ο λαός της περιοχής μας δεν θα ανεχτεί και δεν θα αφήσει πλέον “τίποτα στην τύχη”, καμία πιθανότητα να τριτώσει το κακό, στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη στέγη του σχολείου. Με τον αγώνα του θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει τις πολιτικές που θεωρούν την προστασία της ζωής και τη μόρφωση των παιδιών  του “κόστος”.

-Απαιτούμε εδώ και τώρα να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια.

 -Η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί και τοπικοί φορείς να σταματήσουν να παίζουν με τη μόρφωση και τη ζωή των μαθητών. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

-Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της σταθερής συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, να εκπονήσει μελέτες στατικότητας και προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια, να κατασκευάσει όλα τα απαραίτητα σχολεία στην περιοχή μας.

Previous ArticleNext Article