Ελασσόνα

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Συνεχής ο αγώνας ενάντια στον φασισμό

Η ανακοίνωσή της Λαϊκή; Συσπείρωση; Ελασσόνας επισημαίνονται τα εξής:

Η καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση δικαιώνει τα θύματα της, το λαϊκό κίνημα, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς που αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια δεν χαρίστηκαν ούτε στιγμή στην παρουσία και τη δράση της, που δεν σταμάτησαν να αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της ναζιστικής αυτής συμμορίας. Επιπλέον δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό καθώς τα εργατικά-λαϊκά στρώματα δεν ξεμπερδεύουν από «το αυγό του φιδιού» που «εκκολάπτεται» από ένα σύστημα σάπιο, βάρβαρο και εκμεταλλευτικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας δεν ανέχτηκε να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού της περιοχής μας η εγκληματική αυτή οργάνωση, οι δολοφονίες του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και του ΣαχζάτΛουκμάν, η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δεν ανέχτηκε τοκήρυγμα του μίσος προς τους λαούς, προς τους εργάτες, την παραχάραξη της ιστορίας, τη σπίλωση  των μαρτυρικών χωριών της, την αμαύρωση  της μνήμης των εκτελεσμένων από το φασισμό-ναζισμό  και των αγωνιστών που τον πολέμησαν. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ δεν περίμεναν το δικαστήριο για να ξεκαθαρίσουν ότι η συμμορία αυτή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική. Δήλωναν ανοιχτά και με τόλμη κόντρα στο φόβο και την τρομοκρατία των ψευτοπαλικαρισμώντης, ότι ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.  Από τον Μάρτη του 2013 πρωτοστάτησαν στο να πάρουν δρόμο από την Τσαριτσάνη οι χρυσαυγίτες, κινητοποίησαν λαϊκές δυνάμεις να είναι σε επαγρύπνηση,  τις έδωσαν θάρρος δείχνοντας ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος αντιμετώπισης τους ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας εξέδωσε ψήφισμα καταγγελίας της Χρυσής Αυγής και αποφάσισε να μην καλεστεί ξανά εκπρόσωπος της σε εκδηλώσεις του δήμου. Καταδικάσαμε δύο χρόνια αργότερα την Δημοτική Αρχή της ΝΔ που παρέα με τη δεύτερη-αδερφή παράταξη της, «στο όνομα της δημοκρατίας και του σεβασμού των θεσμών του κράτους», τροποποίησαν την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ρητά ότι η Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα» θα καλείται από εδώ και πέρα σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου. Στηλιτεύσαμε τη στάση όλων εκείνων που έδειχναν με το έναν ή τον άλλο τρόπο ανοχή στο φασισμό είτε αυτό αφορούσετην κατάθεση στεφάνων στις εθνικές γιορτές από τους οπαδούς του ναζιστικού αυτού μορφώματος με τους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες να στέκονται προσοχή απέναντι τους, είτε αφορούσε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ, που με τη σύμφωνη γνώμη των συνδυασμών του ΚΙΝΑΛ- «Ολύμπου Πολιτεία» και του ΣΥΡΙΖΑ- «Ένας Δήμος για όλους» στις τελευταίες εκλογές, επέτρεψε στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να στήσει προεκλογικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. Όλα αυτά καταδεικνύουν το μέγεθος της σημερινής τους υποκρισίας που με τις όψιμες «αντιφασιστικές» τους κορώνες προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για την ανοχή στη Χρυσή Αυγή.

Στο φασισμό δεν δείχνουμε καμία ανοχή, δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Ο λαός οργανωμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Αυτός θα τον τσακίσει με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει και όχι αυτοί που το υπηρετούν.

Previous ArticleNext Article