Ελασσόνα

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Άμεση απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ από την Ελασσόνα

Οι πυρκαγιές στην Μαγνησία και οι εκρήξεις στις αποθήκες της 111 ΠΜ ανέδειξαν την επικινδυνότητα των αποθηκών πυρομαχικών που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας επαναφέρει το θέμα της άμεσης μεταφοράς των αποθηκών της ΠΑΠ Ελασσόνας σε ασφαλή τοποθεσία καθώς είχαμε επισημάνει από την πυρκαγιά του 2013 που έκαψε 100 στρέμματα περιαστικού δάσους και απείλησε τις αποθήκες της στρατιωτικής μονάδας, την αναγκαιότητα αυτής της μεταφοράς.
 Το επιχείρημα της δυσκολίας αλλά και της μεγάλης δαπάνης για την μετεγκατάσταση των αποθηκών πυρομαχικών καταρρέει μπροστά στις επερχόμενες συνέπειες ενός ατυχήματος μετά και από τις τρομακτικές εικόνες στη Ν. Αγχίαλο.
Οι ευθύνες κράτους και τοπικής διοίκησης είναι μεγάλες και δεν φταίει η κλιματική αλλαγή για το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού που δίνεται για τα δάση, για τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία, για την απουσία ολοκληρωμένου και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού και τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό πρόληψης – κατάσβεσης.
Στο δήμο Ελασσόνας το Δασαρχείο είναι τελείως αποψιλωμένο από προσωπικό ενώ το ποσό των 90.000€ που προβλέπει κάθε χρόνο η δημοτική αρχή για την πυροπροστασία είναι ανεπαρκέστατο, απόδειξη κι αυτό ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως η σημερινή της ΝΔ αλλά και οι τοπικές διοικήσεις εφαρμόζουν πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος ως περιττό κόστος και τα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας απαιτεί την άμεση απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ στρατιωτικής μονάδας από την πόλη και  διεκδικεί τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας. Να γίνουν όλα τα έργα αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης. Προτεραιότητα για  το λαό της περιοχής μας είναι η ασφάλεια του και οι ανάγκες του, “οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων”.

Previous ArticleNext Article