Ελασσόνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ελασσόνα λόγω Καραβαλιού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την τέλεση καρναβαλικών εκδηλώσεων την Κυριακή (17-03-2024) στην πόλη της Ελασσόνας.

Η Αστυνομική Διελυθυνση Λάρισας, αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο τέλεσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποφάσισε:
1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Ελασσόνας :  Στην οδό 6ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Βυζαντίου έως την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου.  Στην οδό Δημάρχου «Χρ. Βλαχοδήμου» και συγκεκριμένα από την συμβολή της με την οδό Μητροπολίτου Ιακώβου έως την συμβολή της με την οδό 6ης Οκτωβρίου, και για το χρονικό διάστημα από ώρα 14:00 ́ έως ώρα 19:00 ́ της Κυριακής (17-03-2024), λόγω τέλεσης καρναβαλικών εκδηλώσεων.
 Ειδικότερα για το τμήμα της οδού 6ης Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα από την συμβολή της με την οδό Γ. Ολυμπίου έως την συμβολή της με την οδό Κ. Οικονόμου, προτείνεται διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για το χρονικό διάστημα από ώρα 14:00 ́ έως ώρα 24:00 ́, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου που συγκεντρώνεται στο σημείο, συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τα όμορα καταστήματα.
2. Κατά την διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων από Κοζάνη προς Λάρισα και αντίστοιχα θα διεξάγεται μέσω των οδών Μ. Αλεξάνδρου-Μ. Ιακώβου- Δημητρίου- Περιμετρικής Ελασσόνας και Ν.Ε.Ο. Ελασσόνας- Λάρισας και αντίστοιχα Ν.Ε.Ο. Ελασσόνας-Λάρισας-25ης Μαρτίου-1ης Μεραρχίας-Δημητρίου-Μ. Ιακώβου-Μ. Αλεξάνδρου. 3.Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές. 4.Οι διοργανωτές, υποχρεούνται καθ’ όλη τη διάρκεια τέλεσης των εκδηλώσεων να τοποθετούν και να συντηρούν την οδική σήμανση, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και γενικά να λαμβάνουν κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή τέλεσης των εκδηλώσεων. 5. Οι παραβάτες της παρούσας, θα διώκονται και τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 6. Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την εκτέλεσή της, τη δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, την επίδοσή της, την κοινοποίηση της παρούσας στους εμπλεκόμενους φορείς, την ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις, την επίβλεψη για την υλοποίησή τους και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.

Previous ArticleNext Article